Časopis za pokrajino Posavje
5.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Neli Rožman in Ema Šušterič osvojili 5. mesto na SP v ju-jitsu

Objavljeno: Ponedeljek, 07.11.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Ema in Neli s trenerjem.

Ema in Neli s trenerjem Juretom Žabjekom

V Abu Dhabiju se končuje svetovno prvenstvu v ju-jitsu, na katerem sta pretekli ponedeljek članici DBV Katana Jedrt Jevševar in Maruša Rus osvojili odlično 5. mesto. V petek sta na tatami stopili še njuni klubski kolegici – Neli Rožman in Ema Šušterič, ki sta prav tako nastopili v disciplini duo sistem v kategoriji mladink.

Dekleti sta že takoj na začetku naleteli na močni nasprotnici – tekmovalki s Tajske, ki sta upravičili naziv favoritinj in našima dekletoma preprečili uvrstitev v boj za finale. Neli in Ema sta se tako uvrstili v repasaž, kjer sta najprej suvereno premagali nasprotnici iz Vietnama, kasneje pa po napeti borbi izgubili proti Belgijkama. Na koncu sta osvojili 5. mesto, kar je lep rezultat na njunem prvem nastopu na svetovnem prvenstvu.
Dejan Kink_mednarodni sodnik

Mednarodni sodnik Dejan Kink


Neli in Emi iskreno čestitamo za njun uspeh! Prav tako čestitke tudi preostalim tekmovalcem slovenske ju-jitsu reprezentance!

Poleg tekmovalcev in trenerjev pa sta se svetovnega prvenstva udeležila tudi dva slovenska sodnika, eden izmed njiju je član Katane - Dejan Kink, ki je kot mednarodni sodnik delil pravico na tatamiju.

Vir: DBV Katana
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki