Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

NK Radeče in slovenski glasbeniki za dober namen

Objavljeno: Četrtek, 21.09.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Nogometna tekma, dobrodelna, Radece, ekipi

Ekipa NK Radeče je igrala z ekipo slovenskih glasbenikov za dober namen (foto: NK Radeče).

V včerajšnjem poznem popoldnevu je potekala na nogometnem stadionu v Radečah dobrodelna nogometna tekma med slovenskimi glasbeniki in radeško nogometno ekipo. Zmagala je domača ekipa z rezultatom 4 : 1.

SESTAVA NK RADEČE

Simon Znidar

Kapetan radeške nogometne ekipe Simon Žnidar

Barve domačega radeškega kluba so zastopali kapetan Simon Žnidar, ki je kasneje kapetanski trak predal Mihi Martinšku, Sašo Ribič, Nejc Ribič, Miha Korošec, Urban Lipec, Kristijan Lipec, Žiga Lavrinec, Tim Smrke, Domen Kelnerič, Lovro Volf, Matej Kirbiš, Hadiz Nukić, Primož Resner, Klemen Gabršek, Bruno Pukl, Toni Šuligoj, Luka Mlinovič. Ekipo je vodil trener Leon Cetin s pomočnikom Jernejem Čehom.

SESTAVA GOSTUJOČE EKIPE

Joze Potrebujes (3)

Kapetan gostujoče nogometne ekipe Jože Potrebuješ

Ekipo slovenskih glasbenikov, ki radi brcajo žogo, so sestavljali kapetan Jože Potrebuješ iz skupine Čuki, pevec Vili Resnik, Matevž Derenda, Luka Cvetičanin in Aleks Cvetičanin iz skupine Booom, pevec Damir Lisica, Nejc Peharc iz T.M.S. Crew, bobnar v orkestru Slovenske vojske Miha Recelj, Denis Dečman iz ansambla Veseli Svatje, Matej Omahna iz skupine Mladi Gamsi, slovenski skakalec in pevec Žiga Jelar, Rusmir Bošnjak iz skupine Mambo Kings, Dejan Zupan iz ansambla Svizci, pevec, skladatelj in aranžer glasbe Rok Šenk, Benjamin Burgar iz skupine Posebni gostje, Filip Škoflek iz skupine Bottomine. Njihov vodja je bil Domen RantSodnik na tekmi, ki je trajala dobro uro (dvakrat po 35 minut in brez sodniškega dodatka), je bil Matjaž Koritnik.

PREKRŠKOV MALO, ZMAGALI DOMAČINI

Prijateljska nogometna tekma za dober namen se je končala brez rumenega ali rdečega kartona, saj prekrškov skoraj ni bilo, občasno se je zaslišala sodnikova piščalka zaradi igralca v prepovedanem položaju ali kakšnega manjšega prekrška. Dva zadetka za domačo radeško ekipo je prispeval Luka Milinovič in gledalci so upali, da mu bo uspel hat-trick, a mu žal ni – nasprotnikovo mrežo sta vsak po enkrat zatresla še Nejc Ribič in Urban Lipec. Za gostujočo ekipo slovenskih glasbenikov je častni zadetek prispeval Luka Cvetičanin. A bolj kot zmaga, šteje dober namen, zato so bili vsi, ki so tekali za žogo po nogometni zelenici, mlada pobiralca žog, trenerja, nogometni sodnik in obiskovalci - zmagovalci, kajti dober namen je bil dosežen – z dobrodelno nogometno tekmo je bilo zbranih 1.450 evrov in NK Radeče jih bo predal pomoči potrebnim v letošnji avgustovski ujmi.

»V Radečah sem igral že ene trikrat in moram priznati, da smo doslej še vedno izgubili, a bolj kot zmaga je pomemben namen, tako da smo zelo zadovoljni. Nasprotniki so bili odlični,« je po tekmi povedal glasbenik Jože Potrebuješ, ki zelo rad igra nogomet že od otroških let, a nogometaš ni postal, ker je oče rekel, da je »fuzbal špilat čista zguba cajta«. Športni dogodek je ocenil še nekdanji predsednik NK Radeče in nogometni veteran Simon Žnidar: »Zelo sem vesel, da smo se danes zbrali v tako lepem številu z enim samim ciljem – pomagati prizadetim v letošnjih avgustovskih poplavah. Hvaležen sem mojemu očetu Vitu Žnidarju, ki je bil pobudnik tega dobrodelnega dogodka. Skupaj z Janijem Jerantom sta v naše Radeče pripeljala lepo število slovenskih glasbenikov, na tribuni pa že dolgo nisem videl takšno število navijačic in navijačev, kar je dobra popotnica za nadaljevanje naše nogometne zgodbe, v katero bi želeli vključiti čim večje število mladih.«

Nogometaše so pred tekmo z glasbenim in plesnim nastopom sprejeli članice in člani Pihalnega orkestra radeških papirničarjev in mažorete ter Jadralni klub Radeče, Vili Resnik pa je zapel svojo znano Na fuzbal me pust. Nekaj spodbudnih besed sta tako nogometašem kot obiskovalkam in obiskovalcem, ki so se v lepem številu odzvali povabilu k ogledu tekme, namenila župan Tomaž Režun in nogometni selektor Jani Jerant.

S. R.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»