Časopis za pokrajino Posavje
28.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nov veter v jadrih sevniške športne zveze

Objavljeno: Četrtek, 05.09.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Sportna zveza Sevnica, G. Ficko in S. Martinsek (4)

Nova predsednica sevniške športne zveze Sara Martinšek v družbi teniškega trenerja in vodje teniške šole Gregorja Ficka

V letošnjem letu je vodenje Športne zveze Sevnica prevzela Sara Martinšek, ki si želi, da bi zveza ponovno postala povezovalni člen med vsemi sevniškimi športnimi društvi, ki jih je v občini 24, a vsa niso več delujoča.

»V Športno zvezo Sevnica je trenutno včlanjenih 24 društev, ampak je težava, ker veliko društev ne obstaja več, zato imamo v načrtu obnoviti, osvežiti podatke o članstvu. Društva so že prejela poziv, da naj to storijo v čim krajšem možnem času. Tisti, ki še niso včlanjeni v športno zvezo, pa so bili povabljeni, da to storijo. V mesecu oktobru bo skupščina športne zveze in na njej bomo na novo oblikovali članstvo,« pojasnjuje Sara Martinšek, ki si želi, da bi športna zveza delovala v dobrobit vseh, tako vaditeljev kot vadečih.

K aktivnemu športnemu udejstvovanju vabijo tudi s predstavitvijo 16 športnih programov za osnovnošolke in osnovnošolce ter 22 programov za odrasle v posebni brošuri, ki so jo prejeli učenke in učenci vseh osnovnih šol v sevniški občini. »V brošuri se nahaja prijavnica, ki jo bodo otroci izpolnili in prinesli k razrednikom. Športna zveza Sevnica bo prijavnice pobrala in jih razdelila sevniškim društvom, da bodo lahko le-ta začela z vadbami,« pojasni in nadaljuje, da se povečuje tako število vadečih kot tistih, ki so pripravljeni voditi vadbo. »V prihajajočo novo športno sezono vstopamo z novo vizijo, sevniškim športnim društvom želimo biti opora na vseh področjih, tudi izobraževalnih, zato smo za uvod v novo športno sezono organizirali v sevniškem športnem domu predavanje dr. Mateja Tuška z ljubljanske fakultete za šport o motivaciji v športu, a ne samo zaradi dosežkov v športu, ampak tudi, kako privabiti in obdržati vodnike, trenerje, mlade … Predavanje nosi naslov Vloga športa in telesne aktivnosti pri vzgoji in odraščanju - koristni vidiki športa,« predstavi namen izobraževalne delavnice in predavatelja Martinškova, ki izhaja iz športne družine.

Med slušatelji predavanja, ki je potekalo preteklo četrtkovo dopoldne, je tudi teniški trener in vodja teniške šole oz. društva Gregor Ficko, ki pove: »Stvari se v športu zelo hitro razvijajo. Otroci so dandanes drugačni, kot so bili pred 10 leti in mi moramo slediti novim trendom, da zagotovimo dolgoročni razvoj športa in športne osebnosti. Jeseni se namerava tudi naše društvo včlaniti v Športno zvezo Sevnica, ker verjamemo v njeno vizijo.«

S. R.

 
« Nazaj na seznam