Časopis za pokrajino Posavje
12.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv
NUJNO OBVESTILO: Nedeljska elektro dela

Nova zmaga najmlajše tekmovalne ekipe OD Brestanica na domačem turnirju

Objavljeno: Torek, 10.03.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
turnir mala Senvo
Na Senovem je v soboto, 7. 3. 2020, potekal turnir v selekciji male odbojke. Na turnirju so nastopale ekipe Kostak Elmont, ŽOK Domžale, POK Krško in OD Krim Ljubljana I.

Ekipa Kostak Elmont je na turnirju nastopala sicer z mlajšimi, ki so igrale drugi set, priložnost na turnirju pa so dobile prav vse igralke na turnirju: Ria Bizjak, Sara Bizjak, Klara Lubi Markovič, Maja Pečnik, Dženita Mušič, Taja Krnc, Žana Ban, Žana Gorenc, Lučka Colarič in Sandra Bohorč.

Prvi set so tako odigrale leto mlajše v generaciji šestošolke in se pogumno borile, kljub temu da so bile veliko nižje in mlajše od nasprotnic, deklice niso popuščale, ampak so se trudile in igrale svojo igro. V prvi tekmi proti visoko postavljeni ekipi Krima so pokazale kar nekaj odličnih potez, a bilo je premalo za zmago v setu. Še mlajše v ekipi, deklice od 4. do 6.razreda, pa so v drugem setu pokazale predvsem dobro igro na servisu in na sprejemu, a niso sestavile obrambe, kar jih je stalo seta. Tako je ekipa Krima zasluženo dobila prvo tekmo z 2:0 v setih, trenerka OD Brestanica pa je bila zadovoljna s prikazanim, saj so se deklice držale dogovorov in proti taki ekipi s svojo starostjo pokazale največ, kar so lahko.

Zavedale pa so se, da se jim proti ekipi iz Domžal, s katerimi so igrale drugo tekmo na turnirju, ponuja možnost narediti več, kar pomeni dobro igro nagraditi še z rezultatom in to so tudi naredile.

Prvi set so deklice začele odlično in skozi cel set vodile ter ga dobile s 25:16. Drugi set je nato mlajša ekipa odigrala daleč najbolje, kar so deklice pokazale v tej sezoni, in set pripeljale do 16. točke, kar je bil zanje super rezultat, tako je bilo treba odigrati še tretji set. Zadnjega so domačinke gladko z odločno igro na mreži in požrtvovalno v polju zasluženo dobile s 25:12 in končnih 2:1 v setih. To je bila druga zmaga za to mlado ekipo iz Brestanice, ki se je ob bučni spodbudi staršev tako zasluženo veselila domače zmage. Razveseljuje predvsem dejstvo za naslednje sezone, da bodo te deklice, ki zmagujejo že letos, še v naslednjih sezonah igrale za isto selekcijo. Pogumno naprej!

Vir: OD Brestanica
« Nazaj na seznam