Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nove zmage brežiških Sokolov

Objavljeno: Ponedeljek, 04.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
sl04

Beno Kunst na najvišji stopnički in Tim Jambriško na drugi stopnički

V Mariboru je od 25. 10. do 27. 10. 2019 potekal že 52. Šalamunov memorial, mednarodno tekmovanje v moški in ženski športni gimnastiki.

Tekmovanja sta se udeležila najboljša brežiška telovadca in posegla po najboljših mestih.

Tim Jambriško se je pomeril v kategoriji mladincev in v mnogoboju šestih orodij zasedel nehvaležno 4. mesto. Na sobotnih in nedeljskih finalnih nastopih je Tim nastopil še na posameznih orodjih in na drogu osvojil odlično 3. mesto, na parterju in bradlji je bil 4., na bradlji 5. in na krogih 6.

Beno Kunst, ki je prvič tekmoval kot član, je presegel vsa svoja pričakovanja. V petkovem mnogoboju je zasedel odlično 2. mesto. Z odličnimi nastopi si je priboril še vseh šest finalnih nastopov in prepričljivo zmagal na preskoku, na drogu je bil 2., 3. mesto je zasedel na konju z ročaji in krogih, 4. mesto na bradlji in 5. mesto na parterju.

Petkov mnogoboj pa je štel tudi za državno tekmovanje v absolutni konkurenci, v kateri združijo kategoriji mladincev in članov. Tudi v tem seštevku sta Brežičana blestela in prekosila vso konkurenco. V mnogoboju sta stopila na najvišji stopnički, Beno je zmagal, Tim je bil drugi.

Na podlagi rezultatov iz mnogoboja so razglasili še najboljše telovadce po posameznih orodjih. Na konju z ročaji je Beno zasedel 3. mesto, na krogih je bil Tim 3., na preskoku Beno 2., na bradlji sta si Tim in Beno delila 3. mesto, na drogu je Beno zmagal, Tim je bil 3.

Čestitamo!

TD Sokol Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.06.2019 | Redakcija

Olje nekoliko drugače

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih