Časopis za pokrajino Posavje
12.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ob 30-letnici brestaniškega bazena

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
Ob 30-letnici brestaniškega bazena V poznem sredinem popoldnevu so s posebno slovesnostjo pričeli kopalno sezono na brestaniškem bazenu, ki se bo za javnost pričela v petek, ko bo bazen popolnoma pripravljen in bo voda ogrevana, in obenem obeležili 30-letnico delovanja. Začetki ŠRC Brestanica segajo v leto 1979 in so doživeli vzpone in padce, krški občinski svetniki pa so jim letos prižgali zeleno luč za obnovo in tako pričakujejo, da se bodo ponovno pričela leta „debelih krav", je v nagovoru dejala podpredsednica KS Brestanica Margareta Marjetič.

Nato je še dodala, da z optimizmom zrejo v bodočnost in da bodo končno pozabljena „sušna leta".

Tudi krški župan Franc Bogovič je med drugim dejal, da je to center, kjer se ljudje srečujejo, se družijo, zaplavajo ali se udeležijo marsikaterega dogodka, ki ga pripravijo.

Tudi letos bo z bazenom upravljal Zavod Regio in župan Bogovič je zaželel čim uspešnejšo sezono, prisotnim pa je čestital ob občinskem prazniku.

Boštjan Arh je med vezne besede vtkal tako nastop Big band orkestra Glasbene šole Krško, ki ga vodi Franci Arh, kakor povabilo na nadaljevanje druženja, ki ga je slovesno pričel z odprtjem penine krški župan. Ta ni skrival zadovoljstva, saj se je slavnostnega dogodka udeležilo poleg pomembnih osebnosti iz krškega javnega življenja, tudi celotno vodstvo Plavalnega kluba Celulozar Krško.

Uvodne plavalne zamahe pa so pripravili tekmovalci Triatlon kluba Krško.

M. K. M.

« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte