Časopis za pokrajino Posavje
11.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ob jubileju v obratni smeri, iz Nerezin v Krško

Objavljeno: Ponedeljek, 08.06.2020    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
nerezine-krsko

Kolesarska zasedba

Skupina kolesarjev iz Posavja je tradicionalno tudi letos s kolesom prevozila junijsko kolesarsko klasiko Krško–Nerezine.

Tokrat, na 15. jubilej, so jo kolesarji v sestavi Bojan Čurič, Dami Zupi, Gašper Bevc, Simon Krejan, Damijan Horvat, Miran Gračner ter poseben gost, hrvaški kolesarski prvak v driftanju (atraktivna tehnika vožnje, pri kateri voznik s svojim avtomobilom namerno in kontrolirano z zadkom drsi skozi zavoje) Miroslav Pasarić,
nerezine-krsko1

Prevožena trasa

odpeljali v obratni smeri kot vsa leta do sedaj, torej iz Nerezin na otoku Lošinju preko Cresa in Krka, Gornjega Jelenja, Delnic, Broda na Kolpi, Kočevja, Dvora in Novega mesta do Krškega. Traso v razdalji 266 km, s 3438 višinskimi metri razlike, so kolesarji odpeljali z rekordno povprečno hitrostjo 31 km/h.

Čeprav projekt, ki ga Čurič organizira že 15 let zapored, ni naravnan tekmovalno, temveč kot druženje in vožnja po svojih zmožnostih, se je izkazalo, da je letošnji sestav kolesarjev zrel za postavitev rekorda proge. Za logistiko so poskrbeli LaBus in Marijan Rovan, projekt vsa leta podpira podjetje Vipap, kolesarsko prehrano in dodatke je zagotovil Decathlon Zagreb, za uspešno regeneracijo kolesarjev pa Terme Paradiso.

D. Z.
 
« Nazaj na seznam