Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ob obeleževanju 60-letnice delovanja

Objavljeno: Nedelja, 19.07.2009    Rubrika: Ostali športi
Ob obeleževanju 60-letnice delovanja Lovska družina Videm ob Savi, že tretji mandat ji predseduje Ivan Kozole, šteje 40 članov in ima 3.400 ha obsežna lovišča, ki se razprostirajo od Save mimo Artič do Kostanjka, Anž, do potoka Brestanica, na tromeji se srečajo z Lovskima družinama Brestanica in Veliki Kamen, meja se nadaljuje ob brestaniškem potoku do reke Save pri Brestanici ter seže pod NEK, kjer se lovokrog sklene.

Gospodar lovišča je Franci Živič. V svoji lasti pa imajo tudi Lovski dom na Libni, za katerega kot gospodar skrbi Roman Mešiček.

Gradnja objekta sega v pozna 60. leta, zato ga je bilo kljub rednim vzdrževalnim delom potrebno obnoviti. Obnove so se lotili letos, je v pogovoru dejal Kozole, saj bodo na ta način lahko še bolj slovesno obeležili 60-letnico delovanja, kar pa bodo pripravili ob zaključku investicije prihodnje leto.

Zastavili so si zunanjo prenovo, ki vključuje novo fasado, nove obrobe, pokriti nameravajo zunanje plesišče, lotili pa se bodo tudi notranje obnove. Fasadna dela in obrobe so pred kratkim že zaključili. Celotno vrednost del ocenjujejo na 20.000 evrov.

Z veseljem pa bodo večnamenski dom, kakor ga videmski lovci imenujejo, tudi prenovljenega radi ponudili še naprej obiskovalcem iz vrtcev, šol, raznim priložnostnim skupinam, kakor videmskim planincem ter še ostalim za pripravo najrazličnejših prireditev, saj se jim zdi sodelovanje z lokalnimi prebivalci zelo pomembno.

M. K. M.

 

« Nazaj na seznam