Časopis za pokrajino Posavje
21.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Občina Brežice postala ambasadorka projekta Dobrodelno okrog Slovenije

Objavljeno: Petek, 02.06.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
00086-20230526-DOS-Dobrodelno-Okrog-Slovenija-Tiskovna-Konferenca-Ljubljana-00570-WEB-V1

Damjan Žerjav (levo) in Dami Zupi

Največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek "Dobrodelno okrog Slovenije" povezuje slovenske kraje, občine, ljudi, društva in v ospredje postavlja "Človek človeku – človek". DOS karavana v petih dneh prekolesari 1225 km in obišče prek 205 slovenskih krajev.

Projekt, katerega idejni oče je Dami Zupi, naš občan in kolesar, je v mesecu maju potekal že četrto leto zapored. Pred tremi leti se je omenjenemu projektu pridružila tudi naša občina.

Zaradi večletnega doprinosa k največji vseslovenski kolesarski humanitarni akciji in izjemne podpore projekta, v katerem se zbirajo sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, je letos Občina Brežice postala ambasadorka projekta.

Podelitev je potekala v okviru novinarske konference, na kateri so organizatorji predstavili rezultate letošnje akcije. V imenu Občine Brežice je plaketo prevzel Damjan Žerjav, sodelavec občine, ki pokriva področje športa.

Kot smo že poročali, so se v soboto, 6. maja 2023, v Brežicah pred stavbo občine ustavili kolesarji dobrodelne Dirke okrog Slovenije (DOS). Sprejel jih je podžupan Občine Brežice Aleksander Gajski, ki je v imenu občine prejel tudi zahvalo za podporo dobrodelnemu projektu.

Na sprejemu so s programom sodelovali učenci iz Osnovne šole Brežice, in sicer otroška folklorna skupina Kresnice s točko Žehta in plesna skupina s točko Dust. S stojnico so sodelovali tudi člani Društva diabetikov Posavje Brežice, ki so merili raven sladkorja v krvi, saj se letos DOS pridružuje akciji #DarujemKilometre, s katero Zveza društev diabetikov Slovenije ozavešča o sladkorni bolezni. Članice društva pa so poskrbele tudi za domače dobrote za okrepčilo kolesarjev.

Sprejema kolesarjev, ki vrtijo pedale za dober namen, se je s kolesom udeležil tudi občan Danilo Pečnik, ki kljub dopolnjenim 92. letom še vedno rad odkolesari vse do Kostanjevice na Krki.

Na pot od Brežic do Novega mesta so se z Damijem Zupijem in ekipo pogumno odpravili tudi trije Brežičani - Miran Abram, Dejan Vukič in Marko Škul.

Vir: Občina Brežice, foto: DOS
« Nazaj na seznam
»