Časopis za pokrajino Posavje
20.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Od četrtka do nedelje badmintonski ADA festival s sobotnim 11. turnirjem bratstva in enotnosti

Objavljeno: Sreda, 25.01.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
FESTIVAL (4)

Spored dogajanja v okviru prvega badmintonskega ADA festivala v Brežicah

Konec meseca januarja vsako leto za badminton in celotno regijo pomeni, da bo ADA karavana prišla v Brežice. Letos je v soboto, 28. 1. 2023, na sporedu že 11. turnir bratstva in enotnosti v sklopu ADA badmintonske lige. Kot večkrat ponovi pobudnik in predsednik Športne zveze ADA Tadej Škof, je prav ta turnir dal vzvode za druženje in igranje po vzoru košarkarske lige ABA.

Tekmovalni del lige sestavljajo predsednik Filip Lončarić iz Zagreba ter člana Jaka Perpar iz Ljubljane in Marija Bulatović iz Beograda. Da turnirji in liga potekajo nemoteno, so v upravnem odboru še Damir Šilec iz Varaždina, Blaž Zakotnik iz Ljubljane ter Iljas Karamehmedović iz Sarajeva. Večina od sedmih turnirjev se menja, zgolj brežiški ostaja že 11. sezono v mesecu januarju predvsem zato, ker je večina krajev pozimi težje dostopna oziroma lahko pride do zahtevne poti, Brežice pa so nekje na sredini ADA kroga. Druga dobra plat januarskega turnirja pa je tudi ta, da je ostalim organizatorjem težko doseči idealne pogoje v hladnih dvoranah. V Brežicah je bil turnir vedno najbolj obiskan, tudi zato, ker organizator zraven idealne dvorane ponudi še kopanje v bližnjih termah in ker imajo dober spremljevalni program.
received_532157332014084.

Upravni odbor ŠZ ADA


Letos se je turnirju dodal pravi ADA festival, saj se bodo različne prireditve začele odvijati že v četrtek popoldan in bodo trajale vse do nedelje. Ker so se prijave že zaključile, lahko izdamo že tudi uradne številke za sobotni turnir, ki se bo začel ob 8. uri v veliki športni dvorani Brežice in ob 9. uri v športni dvorani Gimnazije Brežice, se je prijavilo 280 igralk in igralcev iz 50 klubov iz Srbije, BiH, Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Slovenije. Posavske barve bo branilo 14 tekmovalcev iz BK Pišece in 8 tekmovalcev iz BK Brežice.

Tudi za četrtkovo prvo prireditev in petkovo prireditev imajo organizatorji že več kot 100 izdanih akreditacij. Za nedeljski otroški turnir in zaključno prireditev prav tako okoli 100, pričakujejo pa tudi še nekaj naključnih in zamudnih obiskovalcev. Vsega skupaj bo v Brežicah čez celoten vikend več kot 500 tujih gostov, kar je za ta čas tudi lepa številka turistov. Organizator zato vabi tudi vse občane, da pridejo v soboto v obe dvorani na oglede tekem pa tudi na večerno super zabavo in podelitev nagrad v Mladinski center Brežice.

Da je to pravi badmintonski vikend in zagotovo največja enodnevna badmintonska prireditev v Sloveniji, se lahko zahvalimo predvsem članom BK Pišece, ki bodo vse to pripravili. Svoj prihod na prireditve so tako že potrdili tudi visoki predstavniki OKS-ja, predstavniki BZS-ja, vodstvo ŠZ ADA, politike in Občine Brežice, ki vsa ta leta podpira tako velike projekte. Vse bolj pa jih podpirajo tudi lokalni podjetniki, saj verjamejo, da lahko s takšno zgodbo povzdignemo tako badminton kot tudi turistične ponudnike.

Za konec Tadej Škof dodaja še nekaj splošnih informacij, kaj se dogaja v Športni zvezi ADA, ki resno razmišlja, da bi turnirje razdelila na dvodnevne in skupaj z nacionalnimi panožnimi zvezami dodala še elitno tekmovanje profesionalnih igralcev. S to potezo bi nivo badmintona dvignili še stopničko višje tako v prepoznavnosti kot zanimanju donatorjev in sponzorjev, je še dodal Škof.

Vir: ŠZ ADA, BK Pišece
« Nazaj na seznam
»