Časopis za pokrajino Posavje
3.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlični rezultati gorskih tekačev občine Sevnica

Objavljeno: Sreda, 28.09.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
5 Ajda

Osnovnošolski tekači in tekačice so številčno zastopali barve sevniške občine na gorskem teku na grad Smlednik, ki stoji na vzpetini vzhodno od Zbiljskega jezera in severno od Šmarne gore.

Četrtek, 22. 9. 2022, je bil v znamenju gorskih tekačev. Ta dan je na smleškem gradu potekalo državno prvenstvo v gorskem teku za osnovne in srednje šole z najmnožičnejšo udeležbo tekačic in tekačev iz sevniške občine do sedaj.

Osnovno šolo Blanca je zelo uspešno zastopalo 15 učencev. Najuspešnejši sta bili Kiara Blatnik med mlajšimi učenkami in Tjaša Radej med starejšimi učenkami, ki sta zmagali v svojih kategorijah. Osnovna šola Blanca je zmagala tudi med ekipami pri učenkah, za kar sta zaslužni poleg zmagovalk tudi Ajda Budna in Nika RadejOsnovno šolo Tržišče so zastopali trije učenci. Maj Repovž je v hudi konkurenci osvojil 2. mesto med starejšimi dečki, Mark Repovž je med mlajšimi dečki pritekel na 3. mesto. Ana Janežič se je borila med mlajšimi deklicami. Osnovna šola Krmelj je v boj poslala učenko Niko Tisu, ki je dostojno branila barve svoje šole. Med tekmovalci sta bila tudi učenca OŠ Mokronog, ki trenirata v AK Sevnica. Jakob Černe je med mlajšimi dečki zasedel odlično 2. mesto, David Borštnar pa 20. mesto.

Vsi rezultati so dostopni na spodnji povezavi: https://slovenska-atletika.si/wp-content/uploads/2022/09/Rezultati-PS-gorski-tek-OS-in-SS.pdf

Vir: ŠD Blanca/AZS

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

18.11.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih