Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Osem medalj na turnirju v Kranju za Fight Club Shony

Objavljeno: Ponedeljek, 27.09.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
received_333198365267670.
V soboto, 25.9.2021, se je v Kranju odvijal že tradicionalni mednarodni turnir v karateju. Udeležilo se ga je 305 tekmovalcev iz 60 klubov iz 6 držav, dekleta Fight Cluba Shony pa so tokrat naravnost blestela.

Zaradi pomanjkanja tekmovanj v času epidemije so Saša in Tjaša Petković ter Ana Sever nastopile vsaka v treh kategorijah in v osmih nastopih osvojile 5 zlatih in 3 srebrne medalje. Saša Petković je bila statistično najuspešnejša tekmovalka, saj je bila v 8ih dvobojih kar 7-krat uspešnejša od svojih nasprotnic, edini poraz pa ji je v finalu borb mladink nad 68kg zadala klubska kolegica Ana Sever.

V kategoriji kadetinj do 54kg je vse svoje nasprotnice ugnala Tjaša Petković, v kategoriji kadetinj nad 54kg je sestrin uspeh dopolnila Saša. Obe dekleti sta nastopili tudi v "open" kategoriji, kjer ni težnostne omejitve in sestri sta, vsaka po svoji strani žrebne liste izločile vse nasprotnice in se srečali v finalu, kjer je mlajša sestra prepustila zmago starejši. V kategoriji mladink nad 68kg sta uspeh klubskih finalistk ponovili Ana Sever in Saša Petković, v trdem in čvrstem boju je slavila Ana, ki je nastopila še pri mladinkah v "open" kategoriji in bila srebrna, na najvišjo stopničko pa je stopila tudi pri članicah nad 69kg.

Z osvojenimi petimi zlatimi in tremi srebrnimi medaljami so samo tri dekleta v konkurenci 60 klubov Fight Clubu Shony priborila skupno tretje mesto v končni razvrstitvi najuspešnejših klubov turnirja. 

Vsem iskreno čestitamo za odlične borbe in osvojena odličja!

Vir: Fight Club Shony

 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki