Časopis za pokrajino Posavje
24.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otroška ekipa BK Pišece na mednarodnem turnirju na Ravnah na Koroškem

Objavljeno: Ponedeljek, 10.01.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20220108_184158

Mladi člani BK Pišece s Tadejem Škofom

V soboto se je otroška ekipa Badminton kluba Pišece udeležila šestega festivala badmintona na Ravnah na Koroškem pri tamkajšnjem organizatorju BK Karizma (http://www.karizmasport.si/badminton%c4%8dek-badminton%c4%8dica-2022-na-festivalu-skoraj-100-otrok/), na katerem je nastopilo 98 otrok iz 12 klubov. Takšna številka udeležencev na tako velikem turnirju v tako težkih časih, ko se številke okuženih s koronavirusom spet dvigujejo, kljub temu da so v vseh ekipah imeli veliko število karanten, je velik uspeh ter bi se ob tej priložnosti radi zahvalili organizatorju za vrhunsko izpeljan turnir.

Za večino mladih igralcev BK Pišece je bil to prvi večji mednarodni turnir v njihovih kratkih karierah. Najbolje sta se odrezala Jan Hotko, ki je dokaj gladko slavil turnir v kategoriji fantje posamezno do 11 let med začetniki, in Laura Mataln Gerjevič, ki je morala priznati prvi poraz v finalnem dvoboju, kar je na koncu pomenilo drugo mesto v kategoriji deklet do 13 let prav tako med začetnicami.

Ostali fantje so nastopili v fantovski odprti kategoriji in se vrhunsko borili na vsaki tekmi. Tako Blaž Plevnik, Anej Sušin, Nej Bizjan kot Mihael Škof so pokazali vrhunske momente, ki jih bo treba nadgraditi na prihajajočih treningih. Blaž Plevnik in Anej Sušin sta v kategoriji dečkov do 15 let osvojila 7. oziroma 8. mesto, medtem ko je Nej Bizjan osvojil 11. mesto. Mihael Škof je v fantovski kategoriji do 13 let osvojil 7. mesto.

Že konec meseca vse kadete čaka prvi BZS turnir do 15 let v Ljubljani, ki šteje za slovensko jakostno lestvico, in klubska obletnica ob 20-letnem delovanju BK Pišece.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki