Časopis za pokrajino Posavje
21.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otvoritev kegljišča v Bušeči vasi

Objavljeno: Petek, 21.06.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
buseca_vas_otvoritev_kegljisca (27)

Keglji so vsem dobro padali.

Približno 18 entuziastičnih upokojencev iz Bušeče vasi in okolice je organiziralo otvoritev kegljišča, ki se je 19. 6. odvila v Bušeči vasi.

Na prireditvi so bili organizatorji, sponzorji in vabljeni gostje, in sicer župan Ivan Molan, predsednica DU Brežice Jožica Sušin, vodja športa pri DU Brežice Stane Juratovec in podpredsednik ŠD Sušica Mitja Kožar.

Ob prihodu so vsi nazdravili s čašo šampanjca, potem pa je starosta gostiteljev in glavni pobudnik za ustanovitev kegljaške skupine Milan Barbič vse prisotne lepo pozdravil. Nadaljeval je s kratkim opisom poti od začetka do danes.

buseca_vas_otvoritev_kegljisca (11)

Otvoritev kegljišča

Leta 2017 so imeli v Brežicah regijsko tekmovanje v kegljanju na vrvici, na katerem je bil prisoten tudi župan. Med sproščenim pogovorom je omenil, da bi bilo dobro spodbujati kegljanje tudi na podeželju. Milan je takoj povprašal vaške upokojence, ali so zainteresirani, in odziv je bil presenetljivo dober. Najprej so navezali stik s ŠD Sušica, ki je uporabnik stare šole, ob kateri objekt danes stoji. Določili so lokacijo in z dovoljenjem občine postavili drog, zabetonirali ploščo, nabavili keglje in začeli trenirati. Ker pa je bil trening večkrat onemogočen zaradi slabega vremena, je padla ideja o postavitvi nadstreška. Ko so prišli končno do dovoljenja za le-tega, so se začeli iskati sponzorji.

Milan Barbič se je zahvalil Mitji Kožarju za pomoč pri načrtu, Damjanu Pavloviču za izkop, Stanetu Kocjanu za pesek, Jožetu Lovšetu, Andreju Pavloviču in Petru Barbiču za les, Mateji Lopatič za oblanje lesa, Jerneju Pavloviču za napeljavo elektrike, Stanetu Burji za tesarske usluge in DU Brežice za finančno pomoč. Seveda pa brez samih upokojencev, ki so sami veliko finančno prispevali in več mesecev pridno delali, ne bi šlo. Med sponzorji je še veliko družinskih članov, vaščanov in ostalih, ki so večkrat priskočili na pomoč.

Ko je bilo kegljišče pokrito, so zraven postavili še enega, ki pa ni pokrito in ob lepem vremenu lahko kegljajo na obeh.

Milan Barbič je povedal, da že žanjejo dobre rezultate, saj so bili na regijskem tekmovanju izmed šestih ekip na drugem mestu, tako ženska kot moška ekipa, takoj za Brežičani.

Na koncu se je iz srca vsem zahvalil in predal besedo županu. Ta je pohvalil njihovo delo in rekel, naj tako nadaljujejo, ker je zelo lep zgled ostalim. V nadaljevanju pa je Jožica Sušin še povedala, da je ponosna na njih, in obljubila pomoč pri njihovem nadaljnjem razvijanju, kolikor bo v moči društva.

Ko so Sušinova, Molan in Barbič prerezali trak, so se vsi prisotni preizkusili v kegljanju in v glavnem so vsem keglji dobro padali.

Sledila je še pogostitev in druženje s petjem pozno v noč.

Zapisala: Jožica Jamnik
« Nazaj na seznam