Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

PAK-ovci preopremili plezalne stene

Objavljeno: Petek, 28.08.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Foto-Tomi Naglič (4)
Ob koncu avgusta smo člani Posavskega alpinističnega kluba (PAK) resno poprijeli za delo in v več akcijah, v katerih se je nabralo okoli 250 ur prostovoljnega dela, pripravili plezalne stene na začetek nove (sicer negotove) sezone.

Največ dela smo imeli na veliki plezalni steni v Brežicah, kjer smo postavili mnogo novih smeri, pri katerih imajo največji doprinos novo nakupljeni oprimki, ki smo jih financirali tudi s pomočjo zvestih donatorjev. Drugo delovišče je predstavljala mala plezalna stena v Mladinskem centru v Krškem, ki je bogatejša za t.i. campus board, posebno napravo za specifičen plezalni trening. Tik pred začetkom novega šolskega leta je bila na vrsti še velika plezalna stena v telovadnici osnovne šole v Brestanici, ki je prav tako bogatejša za številne nove oprimke in smeri.
Foto-Tomi Naglič (3)

Še najbolj pa se veselimo nove pridobitve, ki v teh dneh dobiva končno podobo – balvanske plezalne stene, ki je z veliko pomočjo Občine Brežice zrasla ob veliki plezalni steni v brežiški športni dvorani. Do danes le malo koriščen prostor bo od sedaj v celoti namenjen plezalcem, ki bomo s tem dobili kakovosten objekt za vadbo vseh zahtevnosti.

PAK
 
« Nazaj na seznam