Časopis za pokrajino Posavje
9.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pet finalnih uvrstitev Lukcev na DP

Objavljeno: Petek, 01.07.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_3236-1500

Najboljšo uvrstitev Lukčevih plesalcev so dosegla dekleta iz street dance članske male skupine, ki so osvojila naslov državnih podprvakov.

Od sobote, 25., do srede, 29. junija, je v športni dvorani v Medvodah potekalo državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih Plesne zveze Slovenije. Na tekmovanju je sodelovalo tudi 45 registriranih tekmovalcev iz PK Lukec Krško ter 13 registriranih tekmovalcev iz PK Lukec Brežice. Lukci so vnovič dokazali, da sodijo v sam vrh v državi s petimi finalnimi uvrstitvami v hip hopu in modernu.

Državno prvenstvo sta za Lukce v soboto odprli Iva Lazič in Žana Supančič (PK Lukec Brežice), ki sta nastopili v kategoriji street dance pari mlajši mladinci. Nastopili sta v finalu in si na koncu priplesali 6. mesto.

Modern mala skupina člani-1500

Modern članska mala skupina je za las zgrešila zmagovalni oder.

V sobotnem popoldnevu so potekala še tekmovanja malih skupin in formacij v street plesih, in sicer so med street dance mladinskimi malimi skupinami nastopile kar tri Lukčeve skupine. Najmlajša skupina je s točko Arheološki dan osvojila 14. mesto, Super Grannies (PK Lukec Brežice) pa so si priplesali 13. mesto. V izredno močni konkurenci si je finale uspela priplesati starejša krška skupina s točko Pool Party, ki je na koncu osvojila odlično 5. mesto. Med članskimi formacijami so Lukčevi plesalci nastopili s točko Malerji. Tudi oni so zaplesali v finalu in osvojili 6. mesto.

V sobotnem večeru so nastopile še street dance članske male skupine in med njimi tudi trenutno najboljši klubski plesalci. Valentina Pirc, Stella Resnik, Maruša Grmšek, Tjaša Aleksandra Komočar, Ema Zildžovič, Zala Popijač in Manca Ančimer so z odličnim nastopom v polfinalu in finalu osvojile naslov vice državnih prvakov, kar je bila tudi najboljša uvrstitev Lukčevih plesalcev na tem državnem prvenstvu. 

V nedeljo so na plesni podij stopile hip hop mladinske formacije, kjer sta nastopili formaciji Madness in Xplosion (PK Lukec Brežice). Slednja je osvojila 15. mesto, formacija Madness pa je ostala žal tik pred finalom na nehvaležnem 7. mestu. 

Državno prvenstvo se je za plesalce Lukca nadaljevalo tudi v torek, ko sta nastopili modern solistki Lena Vintar in Žana Colarič. Lena si je med mlajšimi mladinkami priplesala 20. mesto, Žani pa je uspel preboj v finale, kjer je osvojila odlično 6. mesto. 

Prvenstvo so v sredo zaključile še modern članske male skupine, kjer so barve Lukca zastopale Žana Colarič, Klara Kostrevc, Zara Pohle, Urška Vehovar, Ema Zildžovič in Pija Naja Kukec. Dekleta so s koreografijo Woman osvojila odlično 4. mesto in za las zgrešila zmagovalni oder. 

Čestitke vsem plesalcem in njihovim trenerjem Vanesi Krenker, Mihi Pozniču in Luki Vodlanu.

Vir: PK Lukec
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki