Časopis za pokrajino Posavje
18.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pet medalj za člane BK Pišece v Sarajevu, Gašper Skubic osvojil prvo medaljo za svoj novi klub

Objavljeno: Ponedeljek, 06.03.2023    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG-a206fe9295ceeb79925d56ea63645da8-V

Člani BK Pišece v Sarajevu

Vikend, ki je za nami, je bil v regiji rezerviran za 5. krog mednarodne ADA badmintonske lige. Karavana se je ta vikend mudila v glavnem mestu BiH Sarajevu. Turnirja se je udeležilo 200 igralcev iz Srbije, Danske, BiH, Hrvaške, Nemčije in Slovenije.

Badminton klub Pišece je zastopalo 5 članov, med njimi tudi novinec Gašper Skubic, ki je v kategoriji moški posamezno A osvojil vrhunsko drugo mesto. V tej kategoriji sta bila prijavljena tudi Toni Hotko in Tadej Škof, ki pa sta zaradi lažjih poškodb morala turnir posameznikov odpovedati. Sta pa oba odlično nastopila v dopoldanskih igrah dvojic. Toni Hotko in Tine Albreht sta kljub suverenim igram v skupinskem delu morala priznati premoč v finalu, medtem ko je svojo prvo medaljo na ADA turnirjih za klub iz Pišec osvojil tudi Goran Škerl v dvojicah skupaj s Tadejem Škofom. Dobro predstavo je pokazala tudi Patricija Geč v igri posameznic.
IMG_20230208_191748_601

V soboto bo v športni dvorani Gimnazije Brežice na sporedu 3. in 4. krog v vseh treh slovenskih badmintonskih ligah.


Vsi dosežki:
  • 2. mesto: Toni Hotko in Tine Albreht, MDA
  • 2. mesto: Gašper Skubic, MSA
  • 3. mesto: Tadej Škof in Goran Škerl, MDC
  • 3. mesto: Patricija Geč, WSD
Da je šport povezovalen in združuje dobre ideje, pa so na nedeljskem sestanku potrdili tudi predstavniki dveh klubov, ki so sestavili plan sodelovanja. BK Pišece in BK Sertini Doboj sta namreč sklenila dogovor o sedelovanju tako na športnem kot tudi turistično-gospodarskem delu. Še pred poletjem bo številčna ekipa iz Pišec obiskala Doboj, kjer bo strokovna trenerska ekipa naredila predstavitveni trenerski plan, s seboj bodo odnesli tudi nekaj športne badmintonske opreme, ki jo bodo donirali otrokom iz Doboja za boljši in hitrejši razvoj. Skupaj z ekipo športnikov pa bodo v Doboj odpotovali tudi brežiški gospodarstveniki in turistični delavci.

Že naslednji vikend bodo člani BK Pišece aktivni v slovenski badmintonski ligi, saj bodo v Brežicah potekali dvoboji vseh treh lig.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte