Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pet medalj za tekmovalke Fight Cluba Shony

Objavljeno: Ponedeljek, 22.11.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20211120_165058
​V soboto, 20. 11. 2021, se je pod okriljem Karate zveze Slovenije odvijalo mednarodno tekmovanje Slovenija Ljubljana Open, na katerem je nastopilo 359 tekmovalcev iz osmih držav. 

Tekmovanje je štelo kot izborno za nastop na mladinskem EP, ki bo meseca februarja v Pragi na Češkem. Kljub temu da dva naša člana na tekmovanju nista mogla nastopiti, saj si je Dejan Debelak zlomil prst na treningu dan pred tekmo, Ela Petan pa preboleva korono, so naše tekmovalke v šestih nastopih kar petkrat stopile na stopničke.
IMG-fd55d987b39f87ff34d68f3761f54091-V
Najbolje se je odrezala Saša Petković, ki je v kategoriji kadetinj nad 54 kg osvojila srebro (v finalu je bila boljša Slovakinja) in bron pri mladinkah nad 59 kg. Glede na to, da je bila pri kadetinjah najboljša slovenska predstavnica, je v točkovanju za "Karateista leta" pred konkurentkami še nekoliko povečala svojo prednost kot vodilna v skupnem seštevku. Odlične nastope je prikazala tudi njena sestra Tjaša, ki je bila bronasta v dveh kategorijah, in sicer pri kadetinjah do 54 kg in pri mladinkah do 53 kg, uspeh deklet pa je z bronom pri mlajših članicah do 68 kg dopolnila še Ana Sever

Vsa tri dekleta že v četrtek odpotujejo na Reko na Balkansko prvenstvo, na katerem zaradi omenjenih bolezni oz. poškodb žal ne bosta nastopila Ela in Dejan. Poleg posamičnih nastopov bosta v ekipnih borbah barve Slovenije zastopali tako Saša (kadetinje) kot Ana (mladinke). 

Sklepno dejanje letošnjih zelo uspešnih nastopov našega kluba bo svetovni pokal WKF Karate 1 Youth League, ki ga bo gostila Italija v Benetkah. Dekletom na prihajajočih tekmovanjih želimo veliko športne sreče!

Vir: Fight club Shony
« Nazaj na seznam
»