Časopis za pokrajino Posavje
28.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

PK Celulozar gostitelj DP v plavanju

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
PK Celulozar gostitelj DP v plavanju

Na brestaniškem bazenu se je danes dopoldne začelo dvodnevno državno prvenstvo v plavanju v kategorijah dečki, letnik 2000 in mlajši, ter deklice, letnik 2002 in mlajše. Državnega prvenstva, katerega organizator je Plavalna zveza Slovenije, gostitelj pa krški Plavalni klub Celulozar, se udeležuje 269 tekmovalk in tekmovalcev iz 24 slovenskih klubov, ki bodo skupno opravili kar 1815 startov v vodo. Plavanje plavalcev nadzira 18 sodnikov.

Plavalni klub Celulozar, ki je po 14-letnem premoru ponovno gostitelj državnega prvenstva, zastopa na tekmovanju 12 dečkov. Sicer imajo v klubu skupno dobrih 100 aktivnih plavalcev. Letno zavrnejo med 20 in 30 otrok, ki bi želeli trenirali v klubu, saj tako terminsko kot  kadrovsko ne morejo realizirati treningov. Na to vpliva več dejavnikov, med poglavitnimi pa so, da se plavalci, vsi šoloobvezni, lahko udeležujejo treningov le od 15. ure dalje, da so ti od doma do bazena vezani pretežno na prevoz staršev, v klubu pa deluje z vsemi selekcijami le šest trenerjev.

Sicer pa je od lanskega leta dalje s pripravami na brestaniškem bazenu gostovalo več slovenskih klubov, ki so zadovoljni tako s samim ambientom kot tudi bližino vse ostale potrebne infrastrukture. Kot nam je povedal v pogovoru trener Plavalnega kluba Branik Maribor, Robert Novak, so za priprave koristili bazen med 25. in 29. junijem: »Moram povedati, da smo bili tako vodstvo kot plavalci zelo zadovoljni s celotno ponudbo, ki smo jo koristili. Nastanjeni smo bili v bližini, v hostlu Primoža Kozmusa, prav tako smo imeli blizu, v gostišču Allegro, organizirano prehrano, ob bazenskem kompleksu pa so nam bila na voljo tudi šolska igrišča in ostale športne površine, tako da smo si z aktivnostmi zapolnili cele dneve.«

(Rezultate, dosežene na državnem prvenstvu, predvsem pa uvrstitve naših tekmovalcev, bomo objavili naknadno.)

B. M. 

« Nazaj na seznam