Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Po desetih letih ponovno svetovno ribiško prvenstvo za mlade

Objavljeno: Sobota, 21.05.2022    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Svet. ribisko prvenstvo za mlade  (14)

Del ribolovne trase na Hotemežu …

V minulem četrtkovem dopoldnevu je potekala v Ribiškem domu Radeče na Hotemežu predstavitev prihajajočega svetovnega prvenstva v lovu rib s plovcem za mlade v skupini U15, U20 in U25.

Svetovno ribiško prvenstvo za mlade bo potekalo od 2. do 7. avgusta 2022 na lepo urejenih ribolovnih trasah v občini Radeče (ribolovna trasa v Radečah, pod prevzgojnim domom in na Hotemežu) in občini Sevnica (ribolovna trasa na Orehovem). »Veseli nas, da smo ponovno izbrani za izvedbo svetovnega prvenstva v lovu rib s plovcem za mlade v Sloveniji. Posebej smo veseli, da je krovna organizacija, Ribiška zveza Slovenije, zaupala to prvenstvo ribiškima družinama, ki sta v preteklosti že organizirali tekmovanje mladih, in sicer leta 2012,« pojasnjujeta predsednika RD Radeče in RD Sevnica ter dodajata, da bo tekmovanje potekalo ob reki Savi, ki je bogata z različnimi vrstami rib, sama tekmovalna trasa pa je umeščena v naravno okolje in ima zgrajene betonske podeste in tako tekmovalcem omogoča kar najboljše pogoje za lovljenje rib.

Svet. mladinsko ribisko prvenstvo  (3)

… sta si v družbi predsednika Ribiške družine Radeče Braneta Zeliča ogledala radeški župan Tomaž Režun in sevniški župan Srečko Ocvirk.

Predsednik Ribiške družine Radeče Brane Zelič, ki ima veliko organizacijskih izkušenj s tekmovanji, je na predstavitvi predstavil še potek tekmovalnih dni. Ti bodo namenjeni uradnim treningom in tekmovanju, ki se bo odvijalo v soboto, 6. avgusta, in v nedeljo, 7. avgusta. Župan občine Radeče Tomaž Režun in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk sta ob tem izpostavila pomen tekmovanja za razvoj turizma, saj se nekateri tekmovaci radi vračajo s svojimi družinami in z njimi preživljajo v naravnem okolju spodnje savske doline aktiven dopust.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte