Časopis za pokrajino Posavje
15.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

POK Krško: Vertikalo želijo dopolniti še s člansko ekipo

Objavljeno: Torek, 23.02.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
kadetinje 2

Najstarejša klubska kategorija so kadetinje, ki bodo v naslednji sezoni igrale tako v mladinski kot članski konkurenci.

Paleta ekipnih športov z žogo, ki je v Posavju na voljo dekletom, je precej skromnejša kot za fante, najbolj priljubljena izbira pa je zagotovo odbojka. Za razvoj tega lepega športa, ki je v zadnjih letih po zaslugi reprezentančnih uspehov vse bolj popularen, v naših krajih (poleg Odbojkarskega društva Brestanica) že desetletje skrbijo v Posavskem odbojkarskem klubu (POK) v Krškem.

Posavski odbojkarski klub je pričel delovati v letu 2011 (letos bodo tako praznovali desetletnico) in kmalu postal največji ženski kolektivni klub v Posavju. Vzpostavljeno imajo celotno vertikalo, od najmlajših kategorij do najstarejših. »Dejavni smo v Krškem in Leskovcu pri Krškem, kjer trenutno trenira več kot 80 deklic. Veseli smo in ponosni, da k nam prihajajo deklice iz celotnega Posavja (Brežice, Artiče, Cerklje ob Krki, Blanca, Sevnica, Boštanj, Kozje, Brestanica),« pravijo v klubu, ki mu predseduje Igor Švajger, funkcijo športnega direktorja opravlja Miha Cerle, trenerski štab pa poleg slednjega sestavljajo še Aleš Cvar (vodja mladinskega pogona), Egon Ivanjšek (vodja šole odbojke), Neda Novaković, Bojan Hotko, Ines Colarič (trenutno na porodniški) in Maša Mlakar.
 
Slika1

Strokovni štab kluba


Že sedmo leto tekmujejo v različnih starostnih kategorijah (U13, U15, U17, U19), trenažni proces pa v Krškem in Leskovcu pri Krškem izvajajo s petimi različnimi starostnimi kategorijami: mlajše deklice (super mini odbojka), mlajše deklice (mini odbojka), mlajše deklice (mala odbojka), starejše deklice in kadetinje. Njihovi dolgoročni cilji vključujejo: vključiti čim večje število deklic v športno aktivnost (primeren način zapolnitve njihovega prostega časa, ki pomeni protiutež današnjemu načinu življenja), zagotoviti primerne pogoje za nemoteno treniranje, uspešno nastopanje ekip v ligah in skrb za razvoj kluba v celoti (igralke, trenerji, sponzorji, funkcionarji).
Slika7
»Naš klub se vsako leto udeležuje številnih priznanih mednarodnih turnirjev, katerih 'kronski dragulj' so zagotovo Svetovne igre mladih v Celovcu (United World Games) in Ljubljana Open, prav tako v zadnjih letih odlično sodelujemo z najuspešnejšim slovenskim ženskim odbojkarskim klubom Novo KBM Branik Maribor, saj se letno udeležujemo priprav v Mariboru, kjer nam tamkajšnji klub nudi najboljše možne razmere za treniranje,« pravi Tadej Mesarič iz klubske PR službe. S ponosom pove tudi, da številne njihove nekdanje igralke danes odlično nastopajo tudi na članskem nivoju, saj so v času študija okrepile ekipe TPV Volley Novo mesto (trenutno štiri igralke – Kristina Hafner, Tadeja Žarn, Klara Sagernik in Katja Omerzel, Hafnerjeva celo v vlogi kapetanke) ter ŽOK Piran (Nana Bedek).
 
Cilj je 2. članska liga

Tekoča sezona je zaradi znanih razlogov 'v mirovanju' oz. si vsi želijo čimprejšnje sprostitve ukrepov in njenega nadaljevanja, glavni cilj za prihajajočo sezono pa je ponovna vzpostavitev članske ekipe, ki bo bazirala na domačem kadru. Člansko ekipo so že imeli v letih 2014–2017, ko so njihova dekleta igrala v 3. državni ligi, ugasnila pa je zaradi dogovora o sodelovanju z nekdanjim odbojkarskim velikanom ŽOK Novo Mesto (danes TPV Volley Novo mesto), ki je nudil krškim članicam igranje v 2. državni ligi. »Dekleta so tako trenirala in v Krškem in v Novem mestu, zaradi igranja na višjem nivoju pa so branila barve novomeške ekipe. Kar šest krških igralk je tako v zadnjih letih tvorilo okostje tega dolenjskega velikana, v POK Krško pa smo v tem času lahko vse svoje moči usmerili v mlajše selekcije, dobro delo z njimi pa se kaže v dejstvu, da bodo prav slednje tvorile novo krško člansko ekipo, katere cilj v naslednjih sezonah bo prav tako nastopanje v vsaj 2. ligi državnega prvenstva,« pravijo v klubu. Poleg tega si želijo, da bi vse njihove mlajše kategorije igrale v 1. državni ligi ali se vsaj borile za igranje v njej, udeležiti se čim več mednarodnih turnirjev, na katerih dekleta nabirajo prepotrebne izkušnje, krepiti klubsko odbojkarsko šolo za deklice ter najmlajšim deklicam omogočiti prve tekmovalne izkušnje na prijeten način, kjer je rezultat v drugem planu.
 
Peter Pavlovič, foto: arhiv kluba

#povezujemoposavje

Članek je bil objavljen v zadnji številki Posavskega obzornika.
« Nazaj na seznam