Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavci del slovenske selekcije na turnirju v hodometu

Objavljeno: Četrtek, 06.07.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Hodomet-slovenska ekipa

Slovenska selekcija na turnirju

​Na ŠRC Šestine v Zagrebu je minulo soboto pod pokroviteljstvom Hrvaške nogometne zveze potekal prvi mednarodni turnir v hodometu, na katerem sta poleg dveh hrvaških sodelovali tudi angleška in slovenska selekcija, v kateri so bili tudi Posavci.

Da, prav ste prebrali – hodomet. Gre za šport, ki ga najkrajše lahko opišemo kot mali nogomet, v katerem je prepovedan tek, zato je namenjen predvsem starejši generaciji, ki želi ostati športno aktivna.
 
Slovensko selekcijo so sestavljali Jožef Ratko, Milutin Vukosavljević, Željko Srečkovič, Ivan Repec, Marjan Bitenc, Zdravko Gmajner, Srečko Denžič in Tonči Držič. Slovenci so najprej remizirali s Hrvati 1:1 (Zdravko Šimunović 32./Srečko Denžič 2.), nato pa z 1:0 premagali Angleže (Ivan Repec 19.) ter osvojili prvo mesto na turnirju. Anglija je sicer – tako kot v primeru velikega nogometa – zibelka tega športa.
 
»Pravi 'gušt' in odlična igra, druženje, prijateljstvo ... Starejši potrebujemo ta šport, saj omogoča napetost in užitek igre. Na Hrvaškem smo bili odlično sprejeti in upam, da nam bodo vrnili obisk. Hodomet mora postati tradicija in verjamem, da se je tukaj začela velika zgodba,« je ob koncu turnirja povedal Repec.
 
P. P.
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte