Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavje danes v znamenju kolesarstva

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
pogačar

V zeleni majici vodilnega v Posavje prihaja Tadej Pogačar.

Zmagovalec včerajšnje etape Tadej Pogačar, drugouvrščeni Matej Mohorič, Jan Tratnik, Jan Polanc, Diego Ulissi, Rafal Majka, Ilnur Zakarin, Matteo Trentin ter še številni drugi znani slovenski in tuji kolesarji se bodo danes vozili po posavskih in kozjanskih cestah na 3. etapi letošnje kolesarske dirke po Sloveniji.

Med 11. uro, ko bo štart etape v Brežicah, in nekaj pred 15. uro, ko bodo najhitrejši predvidoma na cilju v Krškem oz. na Vidmu, bodo prevozili dobrih 160 km (podrobno predstavitev trase si lahko ogledate tukaj), tako da bo kolesarsko karavano možno ujeti v številnih posavskih krajih.  Ni odveč opozorilo, da bodo na trasi dirke potrebne kratkotrajne zapore cest, zato se pred potjo pozanimajte, ali boste morda na njej naleteli na kolesarsko karavano.
kolesarska dirka po posavju (9)

Delavci pripravljajo prizorišče ciljnega prostora pred hotelom City.Kot smo že poročali, so se na dirko marsikje dobro pripravili (Veliki Podlog, Sevnica ...), zato se danes v Posavju obeta pravi športno-navijaški spektakel. Pridružite se mu!

Kot lahko vidite na fotografijah v spodnji fotogaleriji, je v današnjem jutru zelo živahno pred krških hotelom City in na Trgu Matije Gubca. Pred hotelom so se že sinoči parkirala vozila medijskih hiš, ki prenašajo kolesarsko dirko, kip Matije Gubca je oblečen v kolesarsko majico, Krčan Roman Blatnik je na nadstrešnico pred lipo na trgu postavil v slovensko trobojnico prebarvano kolo, spremljajoče logistične službe ograjujejo vozišče ciljno prizorišče ...

P. P., foto: P. P. in B. M.
kolesarska dirka po posavju (10)

Kolesarski navdušenec Roman Blatnik je tik ob cilju namestil v slovensko trobojnico prebarvano kolo.#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam