Časopis za pokrajino Posavje
14.05.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavska badminton kluba na državnem prvenstvu

Objavljeno: Ponedeljek, 08.02.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20210207_104032_263
Vikend, ki je za nami, je bil v Sloveniji rezerviran za 64. državno prvenstvo v badmintonu, ki je potekalo v športni dvorani Medvode. Ker je veliko klubov ostalo brez pravih treningov oziroma so se na prvenstvo pripravljali v manjših mehurčkih, je bilo pričakovati manjše število prijavljenih igralcev. Na prvenstvu je sodelovalo zgolj 98 igralk in igralcev iz 14 slovenskih klubov. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer, priporočil NIJZ-ja in obveznega testiranja na covid-19 so na prvenstvo prišli resnično zgolj najboljši iz svojih klubov.

Posavska badmintonska kluba sta na prvenstvo poslala Katarino Kevo, Janeza Božiča, Simona Božiča in Gregorja Božiča (vsi Badminton klub Brežice) ter Tonija Hotka in Tadeja Škofa (Badminton klub Pišece). Pri fantih posamezno je v predskupinskem delu slast zmage okusil le Janez Božič, ostali fantje niso imeli sreče, saj so za svojega nasprotnika prejeli višje rangiranega igralca. Katarina in Simon sta bila zaradi višje rangiranega stanja že uvrščena v glavni del, tam pa morala priznati premoč njunim nasprotnikom. Največ državnih naslovov in stopničk so osvojili igralci iz BK Medvode in BK Mirna.

Nadaljevanje sezone pa lahko kmalu pričakujemo tudi v ligaškem delu, kjer BK Pišece trenutno zaseda prvo mesto v drugi slovenski ligi in nestrpno čakamo finalni dan.

Prejšnji teden pa je Badminton klub Pišece skupaj z Badmintonsko zvezo Slovenije predstavil tudi nov mednarodni projekt, saj so se uspešno prijavili za izvedbo 1. Senior Slovenia open, ki naj potekal v brežiški športni dvorani od 26. 8. do 29. 8. 2021 in na katerem naj bi nastopilo okoli 500 igralcev iz 25 držav. Celoten turnir je seveda odvisen od 'koronastanja' tako v Sloveniji kot v Evropi.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki