Časopis za pokrajino Posavje
26.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavske šahistke med vodilnimi na šolskem državnem prvenstvu

Objavljeno: Ponedeljek, 20.01.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
igralna dvorana in nastopajoči

Igralna dvorana in nastopajoči

V soboto in nedeljo, 11. in 12. 1. 2020, so potekala v Kozjem v organizaciji Zavoda za šport RS Planica, Šahovske zveze Slovenije in ob izvajalcu DŠM Celje posamična državna prvenstva za osnovnošolce (ločeno fantje in dekleta) do 12 in 15 let in srednješolce (ločeno fantje in dekleta). Igralni čas je bil 10 minut + 5 sekund/potezo za vsakega igralca. Igrali so 9 kol po švicarskem sistemu.

Na tekmovanju so nastopali tudi šahistke in šahisti osnovnih in srednjih šol iz Krškega in okolice, ki so hkrati tudi članice in člani ŠK Triglav Krško ter predvsem pri dekletih dosegli odlične rezultate.
 
Najbolje se je pri osnovnošolkah uvrstila Pika Radej (OŠ Jurija Dalmatina, Krško), ki je osvojila 4. mesto med dekleti do 15 let, pri srednješolkah pa Ana Urbanč (Šolski center Krško-Sevnica), ki je osvojila 2. mesto, Tina Urbanč (gimnazija Brežice), ki je osvojila 3. mesto in Larisa Kuhar (gimnazija Zavod sv. Stanislava, Ljubljana), ki je osvojila  4. mesto. Pri dekletih do 12. let je 22. mesto osvojila še Katarina Ferlan (OŠ Brestanica).
 
Med fanti do 12 let se je najbolje uvrstil Bruno Glas (OŠ Jurija Dalmatina) na 17. mesto, sledili so mu Kristjan Kodrič Plevnik (OŠ Jurija Dalmatina) na 23. mestu, pri fantih do 15 let je bil Nik Ašič (OŠ Artiče) na 26. mestu in Filip Radej (OŠ Jurija Dalmatina) pri fantih na 27. mestu.
 
Vsem članicam in članom ter njihovim mentorjem (Hilmija Ahmatović, Smiljana Jurečič, Toni Kos) ŠK Triglav Krško iskreno čestitamo!

Vir: ŠK Triglav Krško
 
« Nazaj na seznam