Časopis za pokrajino Posavje
14.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavski strelci v vseh treh kategorijah pri vrhu

Objavljeno: Torek, 19.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG7412
Za športnimi strelci je v tekmovanju za Pokal Slovenije že drugi turnir, posavski moštvi iz Brežic in Sevnice pa v disciplini zračna pištola nastopata zelo uspešno.

V 1.A državni članski ligi Sevničani samo za eno točko zaostajajo za vodilnim moštvom iz Rečice pri Laškem, Brežičani pa na 6. mestu tudi ne zaostajajo veliko. Prvi nastopajo v postavi Blaž Kunšek, Klemen Juvan in mladinec Aleš Mitja Janc, Brežičani pa v svoji standardni postavi Matej Krajnčič, David Rožman in Anže Gmajnič. Jugovzhodna regija ima v tej sezoni prvič v zgodovini v 1.A državni ligi kar tri predstavnike.
IMG7414
Poleg obeh posavskih moštev se je na najvišjo raven letos prebila še ekipa Gorjancev iz Novega mesta, za katero nastopajo letos odlični Srečko Hudoklin ter  Klara Smolič, Denis Barbo in Mirko Bele. In kar je še posebej pohvalno imajo prvič ekipo tudi v kadetski ligi. 
 
V ligah mladih so imeli Brežičani tokrat zaradi poškodb in bolezni velike težave pri sestavi ekip, a so tudi s pomočjo »rezervistov« obakrat stopili na stopničke. Na najvišjo je pri kadetinjah drugič  v tej sezoni, skupno pa že šestič zapored stopila Sara Ščuri, kjer je bila njena klubska kolegica Nasiha Žilić tretja. V ekipi je poleg njiju nastopil še David Bratanič. V mladinski konkurenci so bili Sevničani (Aleš Mitja Janc, Liam Kovačič, Miha Janc) drugi, Brežičani (Pia Srpčič, Urška Gmajnič, Žan Kos) pa tretji. Pia in Aleš Mitja sta med posamezniki osvojila 3. mesto.
 
Stanje na lestvici po dveh turnirjih lig mladih je naslednje:
Mladinci: 1. Lotrič Železniki, 2. Marok Sevnica, 3. Brežice; - mladinci posamezno: 1. Amadej Slak (Grosuplje) 52, …4. Aleš Mitja Janc 41, 6. Liam Kovačič (oba Marok Sevnica) 38;  - mladinke: 1. Anja Prezelj (Lotrič Železniki) 60, … 3. Pia Srpčič 46, 4. Urška Gmajnič (obe Brežice) 43;
 
Kadeti: 1. DP Rečica pri Laškem 37, 2. Brežice 34, … 5. Gorjanci (Novo mesto) 11; - kadetinje: 1. Sara Ščuri, 3. Nasiha Žilić, 6. Lara Zorko (vse Brežice)
 
E. S.
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki