Časopis za pokrajino Posavje
18.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Posavsko etapo dobil Španec Aberasturi, Pogačar zanesljivo v zelenem

Objavljeno: Petek, 11.06.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
zmagovalci

Takoj po prihodu v cilj na Vidmu v Krškem (foto: B. M.)

Tretjo etapo Dirke po Sloveniji s štartom v Brežicah in ciljem v Krškem je dobil Španec Jon Aberasturi (Caja Rural), ki je bil v šprintu skupine približno 30 kolesarjev malce hitrejši od Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious), tretji je bil Italijan Matteo Trentin (UAE). Tadej Pogačar je zanesljivo ubranil zeleno majico vodilnega.

Posnetek šprinta si lahko ogledate na naši FB strani in v spodnjem videu. Zaključek etape si je ogledala velika množica ljudi, ki so bučno spodbujali kolesarje, veliko je bilo tudi navijačev ob celotni trasi današnje etape.

Pogačar je v cilju izjavil: "Celotna etapa je bila zahtevna, še posebej zadnji klanec je bil težek, na koncu se je le malo umirilo in smo poskušali zmagati s Trentinom (njegov ekipni kolega, op. p.), a se danes na žalost ni izšlo." Njegove misli so že usmerjene v jutrišnjo "kraljevsko" etapo med Ajdovščino in Novo Gorico: "Zaenkrat imam dovolj prednosti in grem v obrambo, bomo videli, kakšne bodo noge, in upam na dober uspeh."V begu šesterica, na koncu (pričakovano) šprint

IMG_20210611_151125

Tadej Pogačar je tudi po današnji etapi s štartom v Brežicah in ciljem v Krškem ostal v zeleni majici vodilnega.

Večji del etape je bila v ospredju šesterica ubežnikov, a jih na začetku vzpona na Sremič (enega od treh kategoriziranih klancev, ostala dva sta bila na Drensko Rebro in Studenec), to je približno 25 km pred ciljem, glavnina ujela. Na gorski cilj na Sremiču sta prva prekolesarila kolesarja UAE, Poljak Rafal Majka in naš Tadej Pogačar, priključek z najhitrejšimi je za nekaj časa izgubil tudi Matej Mohorič, a jih je kmalu ujel. V zaključku je bilo nekaj poskusov pobega, srečo je poskusil tudi Jan Tratnik (Bahrain), a je na koncu vseeno odločil ciljni šprint.

Že na štartu velika množica ljudi

DSC_0077

Gorski cilj na Sremiču

Nekaj minut po 11. uri so se v središču Brežic udeleženci kolesarske Dirke po Sloveniji pognali na štart današnje 3. etape, katere cilj bo v Krškem. V Brežicah jih je pospremila velika množica ljudi, ki so navijali in mahali z zastavicami, opaziti je bilo tudi nekaj navijaških transparentov. Najbolj je bil seveda v ospredju svetovni zvezdnik kolesarstva Tadej Pogačar, ki si je z včerajšnjo zmago že nabral lepo prednost v skupnem seštevku dirke in je zato tudi oblekel zeleno majico vodilnega.
tour_of_slovenia_start_v_brezicah (105)

Malo pred startom 3. etape v Brežicah


Štartni znak je dal župan Ivan Molan, ki je tik pred štartom s Pogačarjem tudi izmenjal nekaj besed. Karavana najboljših kolesarjev na svetu se je z glavne brežiške ulice, kjer je bil štart, nato odpravila proti Mostecu, Dobovi, Kapelam in naprej proti Bizeljskemu, Bistrici ob Sotli in na Kozjansko.
tour_of_slovenia_start_v_brezicah (47)

Največ navijaških vzklikov si je prislužil seveda Tadej Pogačar, ki nosi zeleno majico vodilnega na Dirki po Sloveniji.R. R., P. P., B. M.

#povezujemoposavje
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline

01.06.2020 | Sporočilo

Sonaravno obvladovanje visokih voda

11.11.2020 | Redakcija

File postrvi z bučnimi semeni