Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prednovoletno srečanje AMD Brežice v znamenju slovesa Klemna Gerčarja

Objavljeno: Sreda, 18.12.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
20191214 AMD Brezice Prednovoletno srecanje 008 Foto Goran Kroselj

Predsednik AMD Brežice Ivan Slopšek je Klemnu Gerčarju knjigo predal v trajno last, z namenom, da se bo vedno spominjal lepih dogodkov, ko je tekmoval za AMD Brežice.

AMD Brežice je preteklo soboto organiziralo prednovoletno srečanje svojih članov, članic, tekmovalcev, sponzorjev in vseh tistih, ki so kakor koli pomagali pri izvedbi motokros dirk v zadnjih letih.

Srečanje je bilo v gasilskem domu PGD Brežice okolica, kjer se je zbralo veliko število ljudi. Poleg članov in tekmovalcev so se srečanja udeležili tudi povabljeni gosti: župan občine Brežice g. Ivan Molan, predsednik Športne zveze Brežice g. Stanko Tomše, direktor podjetja HPG Brežice g. Nikola Markovič, predstavnica podjetja Stemat d.o.o. ga. Jerneja Kržan, predstavniki PGD Brežice s predsednico go. Nevenko Simon in PGD Brežice okolica s predsednikom g. Radkom Berstovškom, direktor RRA Posavje g. Martin Bratanič ter še nekateri. Ob velikem številu članov AMD Brežice so bili od tekmovalcev prisotni: Samo Zorko, ki edini v tekmovalni ekipi tekmuje na dirkah CHD, ter motokrosisti Aljaž Žnideršič, Aleksander Jelčič, Luka Frigelj in letošnji državni prvak v razredu MX OPEN SLO Klemen Gerčar.

Predsednik UO AMD Brežice Ivan Slopšek je uvodoma pozdravil vse prisotne in z minuto molka spomnil na vse pokojne člane. Na kratko je predstavil večje opravljene naloge društva v letu 2019, med katerimi so organizacija preventivnih akcij »Ostanite mobilni po 55. letu - Varna mobilnost«, ki je bila organizirana že tretje leto zapored na Ekonomski in trgovski šoli v Brežicah. Spomladi je AMD Brežice sodelovalo na preventivni akciji "Motorist", ki je potekala v Vrbini, na poligonu Raceland.

Društvo ima že načrt dela za naslednje leto, v katerem bodo dali prednost zamenjavi dotrajane strehe na zgradbi na Milavčevi 12 v Brežicah, izvedbi treh preventivnih akcij in izvedbi motokros dirke za evropsko prvenstvo, ki bo na Prilipah 29. 3. 2020.

Predstavljeni so bili vsi doseženi rezultati tekmovalcev in podeljene medalje za sezono 2019. Samo Zorko je na dirkah CHD, ki so bile vse odpeljane na Grobniku na Hrvaškem, dosegel dve tretji mesti, eno drugo in eno zmago. V ekipi motokrosistov je vidnejši rezultat dosegel Aljaž Žnideršič, ki je na Hrvaškem osvojil skupno drugo mesto v stadion krosu. Seveda daleč največji rezultat pa je dosegel Klemen Gerčar z osvojitvijo državnega prvaka v MX OPEN SLO in z osvojitvijo točke na letošnji dirki svetovnega prvenstva MXGP v Italiji. Žal se je Klemen odločil, da je letos zaključil svojo tekmovalno športno pot, kar bo zelo velika izguba za slovenski motokros. Odslej se bo posvetil svoji ekipi, v kateri bo nekaj mlajših tekmovalcev, med njimi tudi perspektiven slovenski tekmovalec Jaka Peklaj. Ekipo bosta sestavljala tudi dva Šveda, ki bosta prihodnjo sezono nastopala na dirkah svetovnega prvenstva.

20191214 AMD Brezice Prednovoletno srecanje 015 Foto Goran Kroselj

Veselo druženje po končanem uradnem delu srečanja

Ravno zaradi zaključka Gerčarjeve tekmovalno športne poti je bilo na srečanju predvsem veliko poudarka njegovemu slovesu od aktivnega dirkanja na motokros progah. V ta namen so člani AMD Brežice napisali spominsko knjigo z naslovom "Skupna prehojena pot AMD Brežice in Klemna Gerčarja v letih 2013 do 2019", ki je bila natisnjena v podjetju Forma Brežice d.o.o. Knjigo sta na tem srečanju predstavili članici AMD Brežice Valentina Slopšek in Tatjana Pribovšek, ob predvajani video projekciji slik v tej knjigi. Idejno zamisel te knjige je prispeval Ivan Slopšek, fotografije Goran Krošelj, oblikoval Marko Jurkas. Vsi prisotni, na čelu s prejemnikom te knjige Klemnom Gerčarjem, so bili navdušeni s predstavitvijo knjige. Predsednik društva Ivan Slopšek je po končani predstavitvi predal knjigo Gerčarju v trajno last, z namenom, da se bo vedno spominjal lepih dogodkov, ko je tekmoval za AMD Brežice. Knjiga se lahko ponatisne in se jo da po dogovorjenem naročilu kupiti v podjetju Forma Brežice d.o.o.

Po končanem uradnem delu srečanja so vsi prisotni nadaljevali z veselim druženjem ob zvokih treh harmonik Klemna Gerčarja, Sama Zorka in Jožeta Avguštinčiča.

AMD Brežice želi vsem mirne božične praznike, srečno novo leto 2020, obenem pa že vabi na evropsko motokros dirko 29. marca 2020.

Predsednik UO AMD Brežice: Ivan Slopšek
Foto: Goran Krošelj
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte