Časopis za pokrajino Posavje
4.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prihodnji teden odprta vrata storitvenih dejavnosti, športno-rekreativne dejavnosti na prostem

Objavljeno: Petek, 17.04.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Igrala, fitnes, balinanje (9)

S prihajajočim ponedeljkom bodo ponovno mogoče športno-rekreativne storitve na prostem ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

Vlada RS je na včerajšnji redni seji sklenila, da lahko s ponedeljkom, 20. aprilom, spet obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8. do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let.

Svoja vrata bodo odprle tudi kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil ter vzdrževanja tehničnega blaga, motornih vozil in koles, kot so vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles. Na voljo bodo tudi storitve, ki se opravljajo na prostem (vrtnarske storitve, krovska in fasaderska dela ...), prav tako bo mogoč osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki. Dovoljene bodo športno-rekreativne storitve na prostem, in sicer v športnih objektih na prostem ter na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

S 4. majem bodo vrata lahko odprli frizerski in kozmetični saloni, prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov (z izjemo prodajaln v trgovskih centrih) ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali.

S. R./Vir: Vlada RS
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

140-letnica v dobri kondiciji

29.06.2020 | Sporočilo

Ribe na šolskih krožnikih

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna