Časopis za pokrajino Posavje
27.07.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Projekt »Contour Slovenia« – prekolesariti Slovenijo ob meji v desetih dneh

Objavljeno: Torek, 15.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
tour_of_slovenia_start_v_brezicah (90)

Bogovič, Fink in Bakše na startu etape Dirke po Sloveniji v Brežicah (foto: R. R.)

11. 6. 2021 se je pričela športna avantura ljubiteljskega kolesarja Ignaca Bakšeta, ki bo v desetih dneh prekolesaril mejo Slovenije. Pri tem nastaja dokumentarni film Contour Slovenia, ki ga pripravlja produkcijska hiša Vihar Media. Gre za večkrat nagrajeno filmsko ekipo, ki bo dokumentirala športni podvig Ignaca skozi kolesarjenje po 1.500 kilometrov dolgi poti ob meji Slovenije. Namen Contour Slovenia projekta je navdušiti slovensko in tujo publiko za naravne lepote ter raziskovanje Slovenije s kolesom.

V zgodnjih jutranjih urah se je celotna ekipa zbrala v Šentjerneju. Na samem štartu je srečno pot Ignacu in celotni filmski ekipi zaželel tudi podžupan občine Šentjerne Jože Vrtačič, ki je ob tem povedal: »Zelo sem bil vesel, ko sem slišal za podvig. To je nekaj fantastičnega, da ima nekdo jekleno voljo in pogum, da gre s kolesom ob celotni slovenski meji. Lahko samo čestitam in kapo dol Ignacu ter celotni filmski ekipi. Že sedaj gre za neverjeten dosežek. Srečno še naprej.«

Na startu je bilo čutiti vznemirjenje, pričakovanje in veliko veselja ob pričetku filmsko-kolesarske avanture. Prvih nekaj kilometrov ga je s kolesom spremljal oče. Nato se je Ignac pridružil ekipam profesionalnih kolesarjev na štartu tretje etape Dirke po Sloveniji v Brežicah, saj Vihar Media tudi uradno sodeluje z dirko. Na startu v Brežicah sta ga pozdravila Bogdan Fink, organizacijski direktor Dirke po Sloveniji, in Franc Bogovič, evropski poslanec. Slednji nam je na startu dirke zaupal: »Projekt mi je bil predstavljen pred nekaj meseci. Takoj sem našel povezavo med kolesarskim podvigom in stvarmi, ki jim sam počnem v Evropskem parlamentu. Konkretno gre za razvoj podeželja, kajti slovenske meje so na podeželju. Verjamem, da bo dokumentarec zelo lepo predstavil Slovenijo, saj gre za izvrstnega amaterskega kolesarja, ki ga spremlja profesionalna filmska ekipa. Celotni ekipi želim veliko moči, ki bo dejansko potrebna na tako zahtevni poti. Srečno.«

Trasa Contour Slovenia projekta se sedaj nadaljuje ob slovenski meji, čez 80 občin, deset regij, s predvidenimi kar 25.000 metri višinske razlike.

Športni podvig lahko spremljate preko spletne strani www.contourslovenia.com in preko socialnih omrežji pod imenom contour_slovenia. Povezava do fotografij: https://drive.google.com/drive/folders/1MysclIqku8qPwFK_cPxQuPOXIi45fphO.

Vir: Contour Slovenia
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

09.01.2020 | Redakcija

Edini ohranjen uskoški stolp

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

19.05.2020 | Oglas

Igrače