Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prva mednarodna zlata medalja za Yuki karate ekipo v Varaždinu

Objavljeno: Petek, 27.12.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
0001 - VARAZDIN - 2019 - foto-JUKIC- _MG_2970

Ekipa iz Yuki karate šole je za Nippon klub osvojila svoje prve mednarodne medalje

Zlata medalja za Nippon karate ekipo v katah Žan Volovec, Nikec Švajger in Mile Vranješević v Varaždinu, tri srebrne medalje (Nippon kata ekipa 2 in Isabel Jukič - 2 srebrni medalji) ter pet bronastih: (Žan Volovec – 2 bronasti medalji, Nikec Švajger, Mile Vranješevič in Nippon kata ekipa 3) na 'Shito Ryu pokalu 2019'!

02 - VARAZDIN - 2019 - foto-JUKIC- 2539

Žan Volovec (desno) je kot kapetan ekipe fante povedel do enega zlata in enega srebra, nato pa nastopil še dvakrat posamično in si prislužil še dve bronasti medalji.

Na mednarodnem novoletnem turnirju 'Shito Ryu pokal Varaždina 2019 je nastopila tudi mlada ekipa iz Yuki karate šole. Mladi, ki vadijo v različnih sekcijah v Posavju in na tekmovanjih nastopajo za Nippon klub, so tokrat prvič nastopili v mednarodni konkurenci v Varaždinu, kjer je sodelovalo 326 tekmovalcev iz 5 držav in 29 klubov. Mladi tekmovalci so se najbolj izkazali v ekipni konkurenci v izvedbi kat: fantje Žan Volovec, Nikec Švajger in Mile Vranješević so najprej nastopili med starejšimi fanti (do 14 let) in osvojli srebrno medaljo, nato pa so v svoji kategoriji (do 12 let) tudi zmagali in osvojili vsak svojo prvo zlato medaljo v mednarodni konkurenci. Dekleta Neli Metelko-Stojaković, Isabel Jukič in Julija Švajger so v skupini do 14 let osvojile bronasto medaljo, kar je tudi dragocen uspeh. Nastopi v posamezni konkurenci so bili bolj napeti: Mile Vranješević si je prislužil 3.mesto, Julija Švajger in Neli Metelko Stojakovič sta za las zgrešil posamično medaljo in zasedli 5.mesto, Nikec Švajger pa je znova osvojil svojo bronasto medaljo za za 3.mesto.

05 - Masa Simonic - VARAZDIN - 2019 - foto-JUKIC- 2978

Isabel Jukič, Neli Metelko-Stojaković in Julija Švajger so v ekipni konkurenci osvojile bronasto medaljo

Kapetan fantovske kata ekipe Žan Volovec je v dveh nastopih (med tekmovalci do 5.kyu in nato še v 'odprti' kategoriji) po repasažih osvojil dve bronasti medalji. Ena zmaga je pripadla Madžaru Janošu Drenkovicsu, druga pa Medžimurcu Franu Sabolčecu, kapetanka kata ekipe deklet Isabel Jukič pa je v posamičnem nastopu v svoji kategorji (kadetinje) po 3 kolih osvojila srebro po dvoboju v finalu z zmagovalko Anno Eppli iz Madžarske. Isabel se je še enkrat pomerila med starejšimi tekmicami – mlajšimi mladinkami in v finalnem dvoboju z izkušeno in boljšo Gajo Žibrat iz Ljutomera resda izgubila, a vseeno osvojila še eno srebrno medaljo.

Tekmovalci Yuki karate šole in Nippon kluba so tako osvojili 1 zlato, 3 srebrne in 5 bronastih medalj, to pa jim je kot drugi najboljši slovenski klub prineslo 13.mesto v skupni razvrstitvi med 29-imi nastopajočimi klubi. Zmaga med klubi je pripadla ekipi Ljutomera, v razvstitvi v katah pa je ekipa Nippon kluba po številu medalj osvojila celo skupno 7.mesto med vsemi klubi! Za mlade tekmovalce Yuki karate šole je bil to prvi mednarodni nastop. Po dosedanjih tekmovanjih na šolskih ligah in tekmovanjih odprtega tipa si tako mladi karateisti iz Posavja nabirajo izkušenje za nove izzive v 2020 na tekmah po Sloveniji in za druge mednarodne turnirje. Po tekmovanju so si vsi skupaj še ogledali čudovit novoletno okrašeni Varaždin in se z izkušnjo novega uspeha in novih medalj pripravili za nove treninge in preizkušnje v letu izzivov – 2020!

Željko Jeličič, foto: Tina Čimžar in Veljko Jukič


Rezultati - 'Shito Ryu pokal Varaždin 2019':

1.mesto - Nippon ekipa 2 (Kata - fantje do 12 let: Žan Volovec, Nikec Švajger, Mile Vranješević),
2.mesto - Nippon ekipa 1 (Kata - fantje do 14 let: Volovec, Švajger, Vranješević),
3.mesto - Nippon ekipa 3 (Kata - dekleta do 14 let: Isabel Jukič, Neli Metelko-Stojaković, Julija Švajger),
2.mesto – Isabel Jukič, (Kate, mladinke do 17 let),
3. mesto – Žan Volovec, (Kate, do 5.kyu, mlajši kadeti do 13 let),
3. mesto – Nikec Švajger (Kate, učenci do 9 let),
3.mesto – Milutin Vranješević (Kate, učenci do 10 let).
2.mesto – Isabel Jukič, Kate, kadetinje do 15 let),
3. mesto – Žan Volovec, (Kate, open, mlajši kadeti do 13 let),
5. mesto – Julija Švajger (Kate, učenke do 10 let),
5. mesto – Neli Metelko Stojakovič (Kate, učenke do 11 let),
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

19.05.2020 | Oglas

Trampolini