Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Radeški karateisti udarno začeli z novo sezono

Objavljeno: Ponedeljek, 25.09.2023    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Karate klub Radece, nova sezona (17)

V Karate klubu Radeče so zadovoljni z začetkom nove tekmovalne sezone.

Radeški karateisti so začeli novo sezono zelo impulzivno ter že dvakrat v septembru tekmovali na mednarodnih tekmovanjih, enkrat v Čakovcu na Hrvaškem ter drugič v Kranju.

V soboto, 2. 9.2023, je bil za radeške karateiste zelo zanimiv dan, saj smo se v začetku nove sezone 2023/2024 že udeležili prvega mednarodnega karate tekmovanja. 27. Međimurje Open Croatia 2023 se je skupaj udeležilo preko 1000 tekmovalcev, 116 karate klubov in iz 11-ih držav. Ker je bila to prva takšna tekma, smo se tekmovanja udeležili v nekoliko manjši zasedbi. Nastopali smo Emilija Sigmund, Alja Kramar, Lili Kramar, Vili Kramar in Aljoša Kramar. Vsak od nas se je maksimalno potrudil in tako smo se domov vrnili s petimi novimi medaljami, kar je odličen izkopiček, saj smo vsi tekmovali le v A skupini, ki velja za najkakovostnejšo.

Rezultati Karate kluba Radeče v Čakovcu so sledeči:
2. mesto: Emilija Sigmund, kata malčice A
2. mesto: Aljoša Kramar, kata veterani + 35 let
3. mesto: Alja Kramar, kata najmlajše A
3. mesto: Lili Kramar, kate mlajše kadetinje A
3. mesto: Vili Kramar, kate dečki A

V soboto, 23. 9. 2023, smo z ekipo karateistov že drugič v septembru nastopali na mednarodnem WKF karate tekmovanju Kranj  open 2023, kjer je tekmovalo 385 odličnih tekmovalcev, 56 karate klubov iz kar iz osmih držav. Naša ekipa je bila super pripravljena in dosegli smo izvrstne uspehe, na kar smo zelo ponosni

Rezultati radeških karateistov v Kranju so sledeči:
1. mesto: Aljoša Kramar, kata veterani + 35 let 
2. mesto: Lili Kramar, kata ml. kadetinje absolutno 
3. mesto: Vili Kramar, dečki absolutno 
5. mesto: Alja Kramar, kata malčice absolutno

Tekmovalke in tekmovalce sta za oba nastopa pripravila in vodila trenerja Urška in Aljoša Kramar. Ocena obeh tekmovanj ter trenerska analiza našega nastopanja je odlična, saj smo prikazali veliko novega, kar smo v tem mesecu dodatno izpopolnili. Tekmovalke in tekovalci so pokazali napredek v tekmovalnosti ter izdelanosti. Ocenjujemo, da smo na pravi tekmovalni poti in pred nami je veliko zanimivih prihajajočih športnih izkušenj, česar se v Karate klubu Radeče zelo veselimo. Za podporo Karate klubu Radeče se lepo zahvaljujemo Občini Radeče, saj nam nenehno stoji ob strani. V imenu kluba izjemne pohvale ter čestitke vsem!

Aljoša Kramar, predsednik in glavni trener Karate kluba Radeče
Foto: Urška Kramar
« Nazaj na seznam
»