Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Reporter Miha Mišič: Računamo na ciljni šprint

Objavljeno: Petek, 11.06.2021    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Miha Mišič (2)

Miha Mišič

Ob robu današnje 3. etape kolesarske dirke po Sloveniji, s štartom v Brežicah in ciljem v Krškem smo se pogovarjali s športnim reporterjem TV Slovenija Miho Mišičem.

"Letos je dirka po Sloveniji še posebej zanimiva, ker služi kot zelo dobra priprava na francoski Tour, ne le za kolesarje, ampak tudi za nas, ki poskušamo graditi nek imidž kolesarstva, predvsem s Tadejem Pogačarjem, malo pa smo upali, da bo morda tukaj tudi Primož Roglič ..." pravi Mišič. Ker je na dirki aktualni zmagovalec dirke po Franciji, kar se je na slovenski dirki zgodilo prvič, je letos okoli dirke precej več pompa: "Kolikor se jaz gibljem po teh krogih, bi rekel, da so ljudje na dirko tako nestrpno čakali tudi zato, ker se toliko časa ni nič dogajalo. Ja, je kar precej 'hypa' in je zelo dober 'filing' biti zraven." Odkar spremlja dirko po Sloveniji, še ni gostovala v Posavju in tudi njemu ni ušlo, da je v naših krajih zaradi tega veliko vznemirjenja in pričakovanja. "Vemo, da je v teh krajih veliko ljubiteljev kolesarstva, super," pravi že izkušeni reporter. 

V tekmovalnem pogledu naj bi bila današnja etapa pisana na kožo ubežnikom, čeprav Mišič ne izključuje niti možnosti ciljnega šprinta: "Malo računamo na Bauhausa in Trentina, saj se je na prvih dveh etapah pokazalo, da sta ekipi UAE in Bahrain najboljši. Sicer pa so etape kratke, eksplozivne in lahko uspe tudi kakšen beg. Tudi sicer gre trend kolesarstva v izrazito krajše etape, da ne prihaja do dolgih in razmeroma nezanimivih dolgih begov, morda pa se zgodi ravno danes," ocenjuje Mišič. Da bi danes uspel pobeg Mateju Mohoriču, ki je pred dnevi prevozil zaključek etape v okolici Krškega vključno z vzponom na Sremič, se mu ne zdi verjetno: "Taktika ekip je kar precej jasno določena in ni kaj veliko improvizacije. Mohoriču bi lahko uspel pobeg le, če bi imel Pogačar pred njim veliko prednost, a je nima. Je pa bil Pogačar včeraj toliko močnejši, da je kar nagnal strah v kosti konkurentom."

P. P.
« Nazaj na seznam