Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

S skupno vadbo obeležili Evropski teden športa

Objavljeno: Četrtek, 01.10.2020    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
IMG_7587
Krške in kostanjeviške skupine Šole zdravja smo v torek zjutraj s skupno vadbo pri stadionu Matije Gubca obeležile Evropski teden športa, ki je potekal od 23. do 30. septembra.

Zbrali smo se po dva ali več predstavnikov vsak od 14 skupin iz obeh občin, skupaj nas je bilo 30. Upoštevali smo zahtevane varnostne ukrepe in priporočila.
 
IMG_7625
Šport in telesna dejavnost sta zelo pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja ter prispevata k aktivnemu in zdravemu staranju. Šport je tudi sredstvo za socialno vključevanje, širjenje sporočila strpnosti, krepitev državljanstva ter povezanosti po EU. Delež telesno dejavnih prebivalcev Slovenije se povečuje, tudi zaradi Šole zdravja, na nivoju EU pa ostaja enak. Redna športna vadba naj zato postane večini del vsakdana. Društvo Šola zdravja to spodbuja in redno vsakodnevno izvaja, saj povsod prepoznate oranžne, ki vadijo ob jutrih. Psihofizični pozitivni učinki pri naših članih so vidni in zaznani. Zato vabimo vse, ki bi želeli telovaditi, da se nam v lokalnih okoljih pridružijo.
 
Helena Španovič, foto: Slavko Pirc
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte