Časopis za pokrajino Posavje
25.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šahovsko državno prvenstvo za invalide

Objavljeno: Ponedeljek, 09.03.2020    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DI, sahovsko drzavno tekmovanje (51)

Najboljše šahistke s predsednikom Društva invalidov Sevnica

V včerajšnjem dopoldnevu je potekalo v prostorih TVD Partizan Boštanj državno šahovsko prvenstvo za invalide, ki se ga je udeležilo 9 predstavnic nežnejšega spola in 35 moških.

Pred začetkom tekmovanja sta zbrane pozdravila in nagovorila sevniški župan Srečko Ocvirk in predsednik KS Boštanj Jože Udovč, za našo medijsko hišo pa je predsednik Društva invalidov Sevnica Franc Bolte povedal: »Državno šahovsko prvenstvo, ki je bilo 29. zapovrstjo, je v občini Sevnica potekalo drugič. Udeležba je bila odlična in prav tako sama organizacija, za katero je v celoti poskrbel Šahovski klub Milan Majcen Sevnica, ter pogostitev, kjer gre zahvala izjemnim gospodinjam iz Aktiva žena Boštanj. Prostor je bil primeren tudi za gibalno ovirane osebe, vzdušje pa je bilo, kljub tekmovalnemu značaju dogodka, sproščeno in prijetno.«

REZULTATI TEKMOVANJA

DI, sahovsko drzavno tekmovanje (54)

Najboljši šahisti na 29. državnem tekmovanju DI Slovenije

V ženski konkurenci je prvo mesto osvojila Pavla Košir iz MDI Kamnik, drugo Slavica Pečovnik Urh iz DI Muta, tretje Džemka Grabnar iz MDI Žalec. V moški konkurenci sta si tretje mesto delila Janko Brunčič iz iz šahovske sekcije TVD Partizan Ljutomer in Vladimir Kodrič iz ŠK Loška dolina, drugo je osvojil Zejnil Korač iz ŠK Stari Mayr Kranj, prvo pa Jaka Juvan iz DI Muta.

DI, Anica Radej (2)

Posavske barve je zastopala Anica Radej, članica DI Sevnica.

Posavske barve je na tekmovanju zastopala Anica Radej, ki je v končni razvrstitvi v ženski konkurenci dosegla četrto mesto. »Z osvojenim mestom sem zadovoljna, a bolj kot tekmovanje je pomembno druženje,« je povedala po razglasitvi rezultatov in pojasnila, da je v invalidskem vožičku že tri desetletja, a to ni ovira, da ne bi bila aktivna v društvu in tudi v lokalni skupnosti, v kateri je nekaj časa na OŠ Blanca kot zunanja mentorica vodila tudi ročnodelski krožek.

S. R.
« Nazaj na seznam