Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Saša Petković za las ob medaljo v Budimpešti

Objavljeno: Ponedeljek, 13.09.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20210911_180308_edit_149485819531356

Saša Petković

Med 10. in 12. 9. 2021 je v Budimpešti potekal prvi kvalifikacijski turnir za nastop na evropskem (Češka) in svetovnem (Turčija) prvenstvu 2022. Na 24. Odprtem prvenstvu Budimpešte je nastopilo 1039 tekmovalcev iz 34 držav vsega sveta. Slednji podatek nazorno priča o tem, da omenjeno tekmovanje velja za enega najmočnejših v Evropi. Glede na to, da so v ožjem izboru za nastop na EP in SP 2022 tudi tri naša dekleta, so v Budimpešti nastopile Tjaša Petković, Saša Petković in Ela Petan.

Upoštevajoč dejstvo, da se trenutno po dvotedenskem odmoru nahajamo na začetku cikla v sklopu priprav na največja tekmovanja, smo na tekmi nastopili s ciljem, da pridobimo pomembne informacije o konkurenci in o lastnih pomanjkljivostih, ki bodo služile kot izhodišče za nadaljnji trening. Vseeno pa je prijetno presenetila Saša Petković, 15-letna kadetinja, ki se je v starejši kategoriji mladink (do 18 let) nad 59 kg prebila v boje za medalje. V 1/16 finala je bila prosta, po zmagi v 1/8 finala nad Mesaroš (Slovaška) in 1/4 finala nad Zachovo (Danska) je že dišalo po odličju. Polfinale s Fleisher (Madžarska) se je končal z 0:0, zato so o napredovanju odločili sodniki in ni bilo pričakovati, da bodo glasovali proti domačinki. Saša se je v finalu repasaža za bron pomerila s Coman (Romunija), začela zelo dobro in odločno, po nekaj usodnih napakah, ki jih nasprotnice na tako velikih tekmovanjih hitro kaznujejo, pa je bron žal pripadel Romunki. Vsekakor gredo Saški iskrene čestitke za spoštljiv dosežek.

Ela Petan je na tekmovanju nastopila po odmoru od napornih priprav na EP, že prvi krog pa ji je namenil Vlasakovo, trenutno vodilno na svetovni rang lestvici, proti kateri je žal klonila. Vlasakova je v polfinalu izgubila z Latvijko, zato je Ela ostala brez možnosti repasaža. Športna sreča tudi Tjaši ni bila namenjena, pot do vidnejšega dosežka ji je zaprla Poljakinja.

Že prihodnji vikend potujejo Ana Sever, Saša in Tjaša Petković v Kranj na zadnjo tekmo Pokala Slovenije 2021, Ela pa gre že v sredo v lov po nove točke svetovne rang lestvice na svetovni pokal v Istanbul.

Vir: Fight club Shony
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte