Časopis za pokrajino Posavje
23.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šest medalj za sevniške karateiste na turnirju v Italiji

Objavljeno: Četrtek, 10.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
5 Black Belt Cup-KBV Sevnica
V močni mednarodni konkurenci 326 tekmovalcev iz 10 držav so se sevniški karateisti lahko enakovredno kosali s svojimi nasprotniki. Res pa je, da so na koncu po večini prva mesta bila rezervirana za domače italijanske tekmovalce in tekmovalke.

Sevniški karateisti so Sloveniji priborili skupaj 6 medalj, od vsega 8 osvojenih. Naš najbolje uvrščen tekmovalec je bil Matic Grilc, ki je med 13 letniki osvojil 2.mesto. Ivani Ćerić se je uspelo uvrstiti v finalni krog, kjer je na koncu med deklicami osvojila bron. Med kadeti se je v finale uspelo uvrstiti tudi Gašperju Štiglu, ki je osvojil 3.mesto.  Med mlajšimi veterani sta Marko Stopar in Denis Orač osvojila 3.mesto, enako uvrstitev pa je dosegel tudi Jurij Orač med starejšimi veterani. Solidno sta svoj nastop opravila tudi naša dva člana,  Anže Kermc in Amadej Božič, ki sta vsak v svoji kategoriji osvojila odlično 5.mesto. Preostalim našim športnikom pa se žal ni uspelo uvrstiti v finale.

Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica: 

2.mesto GRILC Matic, starejši dečki
3.mesto ĆERIĆ Ivana, mlajše deklice
3.mesto ŠTIGL Gašper, kadeti
3.mesto STOPAR Marko, veterani A
3.mesto ORAČ Denis, veterani A
3.mesto ORAČ Jurij, veterani C
5.mesto KERMC Anže, dečki
5.mesto BOŽIČ Amadej, mladinci

Amadej Božič bronast na evropskem kickboxing pokalu

DSC_6500
Ta vikend je Kickboxing klub Tigar iz Karlovca  v sodelovanju s Kickboxing zvezo Hrvaške in svetovno kickboxing organizacijo WAKO organiziral 11. Evropski kickboxing pokal, ki je v Karlovac privabil kar 1713 tekmovalcev in tekmovalk iz 122 klubov iz 27 držav. Omenjenega pokala so se udeležili tudi sevniški kickboksarji, ki jih je tokrat vodil trener Gregor Divjak. V nedeljskem kvalifikacijskem delu četrtfinalnih in polfinalnih obračunov v Kick lightu se je uspelo uvrstiti v zaključne boje le 17-letnemu Amadeju Božiču, ki je v konkurenci mladincev osvojil odlično 3. mesto. Žal pa se ni izšlo za Tadeja Božiča, ki si je dva dni pred nastopom na treningu poškodoval roko in moral odpovedati svoj nastop. priložnost bo že čez nekaj dni v italijanskem Riminiju, kjer je Tadej pred letom osvojil srebrno medaljo.

Iskrene čestitke vsem nastopajočim in celotni ekipi za njihovo potrpežljivost in borbenost!  

Pregled uvrstitev sevniških kickboksarjev:

3.mesto BOŽIČ Amadej, mladinci, Kick light -79 kg

Vir: KBV Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte