Časopis za pokrajino Posavje
28.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šest odličij za brežiške karateiste na tretji pokalni tekmi v Novi Gorici

Objavljeno: Ponedeljek, 14.10.2019    Rubrika: Ostali športi
IMG_4448

Ela Petan in na zmagovalnih stopničkah

V soboto, 12.10.2019, je Karate zveza Slovenije skupaj s Športnim društvom Gorica v Novi Gorici organizirala tretjo pokalno tekmo v katah in borbah za mlajše od 18 let.

Nastopilo je 350 tekmovalcev iz 46-ih slovenskih klubov. Karate klub Brežice so zastopali vsi trenutno najboljši mladi tekmovalci, in sicer Luka Cicvarić, Tjaša Petković, Maja Lakner, Maja Lazanski, Saša Petković, Ela Petan, Ana Sever, Jaka Cerjak in Ivana Lukić. Osvojili so šest odličij, dve srebrni in štiri bronasta. Najbolj sta se izkazali Ela Petan in Tjaša Petković, ki sta stali na zmagovalnih stopničkah tako v katah kot v borbah.V katah je prvi nastopil Luka Cicvarić v zelo močni konkurenci 33-ih dečkov. Z odličnimi izvedbami šolskih kat  je gladko zmagal prvi dve koli. V tretjem kolu pa je prvič izvajal visoko mojstrsko karo Anandai in z rezultatom 1 : 4 izgubil proti Gregi Zbilu, ki pa tokrat ni uspel v finale in Luki ni priboril repasaža. Luka je bil kljub temu zadovoljen, saj je veliko pokazal in odlično tekmoval.

V kategoriji kate mlajše kadetinje so nastopile kar štiri brežiške katašice. Maja Lakner je v drugem kolu nastopila proti Dorentini Osmanaj iz Postojne, ki pa je s svojo elegantno izvedbo ni uspela premagati. Maja izvaja kate zelo lepo, do medalj pa ji manjka še več moči in prepričljivosti. Saša Petković je nastopila močno in zelo prepričljivo in zmagala prvi dve koli, v tretjem pa za las z rezultatom  2 : 3 izgubila proti Elmi Lišinović prav tako iz Postojne. Maja Lazanski se iz tekme v tekmo izboljšuje. Tokrat je bila v prvem kolu prosta, v drugem je premagala Hano Pratnemer iz Velenja, v tretjem pa z mojstrsko kato Kururunfa izgubila proti Lani Hlišč iz Velenja. Tjaša Petković je v prvem kolu izgubila proti kasnejši finalistki Alji Kontrec, v repasažu pa ji ni uspelo priti do medalje. Po tekmi posameznic so naše najboljše mlade katašice usklajeno in močno nastopile tudi v ekipnem tekmovanju in kot kata tim osvojile odlično drugo mesto ter srebrno odličje.

Naša najboljša mlada katašica Ela Petan je ponovno blestela in v kategoriji kadetinj pokazala največ znanja in nadarjenosti. V prvem kolu je s Kururunfo premagala Ljubljančanko Lino Šupak, v drugem je s kato Anan pa za marsikoga sporni sodniški odločitvi izgubila proti Lani Tisi Nadižar. V repasažu je najprej izvajala kato Paiku in premagala Aljo Kutija iz Velenja in v borbi za tretje mesto s kato Suparimpei gladko zmagala proti Pii Fras iz Selnice.

3. pokalne tekme v Novi Gorici se je udeležilo tudi 6 brežiških bork in borcev, ki so se vrnili s štirimi odličji, enim srebrnim in tremi bronastimi. Tekmovanje je odprla Saša Petković, ki se je med 14 tekmovalkami kategorije mlajših kadetinj nad 50kg, prebila do brona. V prvem krogu je bila prosta, v drugem je s 3:0 premagala Niso Kocet iz Murske Sobote, sledilo je dramatično polfinale z Tjašo Muzik iz Kranja. Nasprotnica je povedla z 2:0, 10 sekund pred iztekom dvoboja je Saša z atraktivno brco v glavo povedla s 3:2, v zadnjih sekundah pa je Tjaša izenačila in napredovala v finale zaradi prve dosežene točke. Sledil je repasaž za tretje mesto z Ivano Nišandžić, kjer je Saša pokazala ustrezno mero zbranosti in veliko željo ter se zasluženo povzpela na oder za najboljše.

Ela Petan je pri kadetinjah do 54kgv četrtfinalu s 3:0 premagala Vito Rojs iz KK WKSA Duplek, v polfinalu pa ji je pot do najvišje stopničke zopet prekrižala Brezovnik Tisa Jerneja. Boj se je sicer končal z minimalnim porazom (0:1), a se je Ela morala vseeno zadovoljiti z bronom.

Bronasto medaljo je pri kadetih do 52kg osvojil še Jaka Cerjak, Ana Sever in Ivana Lukić pa sta tokrat žal ostali brez vidnejše uvrstitve. Ana je pri kadetinjah nad 54kg izgubila proti Lani Savanović iz KK Grosuplje, Ivana pa je bila pri mladinkah nad 59kg diskvalificirana zaradi premočnih kontaktov.

Vir: KK Brežice
 
« Nazaj na seznam