Časopis za pokrajino Posavje
29.02.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevničani hitri po lovskih stečinah

Objavljeno: Ponedeljek, 13.07.2009    Rubrika: Ostali športi
Sevničani hitri po lovskih stečinah

Enajst tekačev AK Sevnica je v soboto, 11. julija, nastopilo na Trebelnem, kjer je potekal 4. tek po lovskih stečinah. Pri ženskah je v absolutni kategoriji na 4, 5 km dolgi razgibani progi suvereno lansko zmago ubranila Sara Karlovšek, popoln uspeh sevniških tekačic pa je dopolnila Katarina Gorenc s osvojenim absolutnim drugim mestom.

Pri moških se je najbolj odrezal Robert Lendaro, saj si je  na 7 km dolgi progi pritekel absolutno drugo mesto, medtem ko je v svoji kategoriji zmagal. Matej Samide je tudi odlično tekel in si presenetljivo pritekel zmago v svoji kategoriji, prav tako njegov brat Jan v kategorij 19 let in mlajši. Medalje so še osvojili Klemen Lendaro in Brigita Karlovšek srebrno ter Urška Pungerčar bronasto.

Po kategorijah so Sevničani dosegli naslednje uvrstitve:

Moški - 7 km:

A-Jan Samide- 1. mesto A - Klemen Lendaro- 2. mesto B - Matej Samide- 1. mesto D - Robert Lendaro- 1. mesto E - Bojan Resnik- 6. mesto E - Pavle Drobne - 11. mesto F - Bojan Sinkovič- 10. mesto

Ženske-4,5 km

A-Sara Karlovšek- 1. mesto A - Katarina Gorenc- 2. mesto A-Urška Pungerčar- 3. mesto C -Vanja Lendaro- 5. mesto D- Brigita Karlovšek- 2. mesto

V soboto, 11., in v nedeljo, 12. julija, pa je v Mariboru potekalo državno prvenstvo Slovenije za starejše mladince in mladinke. Tega prvenstva se je useležil tudi član AK Sevnica Miha Povšič in osvojil dve bronasti medalji - na 3000 m zapreke in na 5000 m dolgi progi.

 

 

 

« Nazaj na seznam