Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevnica giba z Lisičko

Objavljeno: Sobota, 24.09.2022    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Sevnica giba z lisicko  (31)

Športne dogodke v okviru projekta Sevnica giba z lisičko bo spremljala tudi maskota – navihana lisička.

Od 23. septembra, ko obeležujemo dan slovenskega športa, in do 15. oktobra, ko obeležujemo svetovni dan hoje, bo po celi občini Sevnica potekal projekt Sevnica giba z lisičko – serija brezplačnih športnih, rekreativnih, preventivnih in v zdravem življenjskem stilu obarvanih dogodkov, ki ga koordinirajo KŠTM Sevnica, Planinsko društvo Lisca Sevnica, Zavod za gozdove Slovenije in Kolesarsko društvo Sevnica.

Sevnica giba z lisičko je največja občinska akcija, ki združuje idejo gibanja in zdravega življenjskega sloga. Cilj akcije je, da na eni strani aktivira občanke in občane, da se aktivno gibajo oziroma spoznajo nove aktivnosti in možnosti v svoji bližini, po drugi strani je to priložnost za vse obstoječe ali nove ponudnike aktivnosti, da se predstavijo v lokalnem okolju.

Sevnica giba z lisicko  (56)

Prikaz samoobrambe sta prikazala policist in policistka PP Sevnica.

Uvod v športno rekreacijske dogodke (v tritedenskem sklopu akcije Sevnica giba z lisičko se bo odvilo 44 različnih športnih in rekreativnih dogodkov) je bila včerajšnja predstavitev pomena gibanja ter delavnica samoobrambe v izvedbi PP Sevnica. O pomenu gibanja in vlogi gozda so spregovorili: predstavnika KŠTM Sevnica, svetovalec za področje športa Jan Samide in svetovalec za razvoj Matej Imperl, predstavnik Zavoda za gozdove Boris Bogovič, ravnatelj OŠ Sava Kladnika Sevnica Aleš Tuhtar, predstavnik PU Novo mesto Robert Perc in komandir PP Sevnica Daniel Žniderič.

Delavnica, ki se je odvijala v športni dvorani pri sevniški osnovni šoli, je bila živahna in zanimiva, vanjo sta se vključila tudi vrhunski športnik, večkratni evropski in svetovni prvak v ju-jitsu borbah ter inštruktor borilnih veščin na policijski akademiji v Tacnu Tim Toplak ter maskota, ki bo s svojo prisotnostjo povezovala različne dogodke – nagajiva lisička. Zakaj lisička? Ta gozdna žival ima mnogo dobrih lastnosti – je spretna, iznajdljiva, hitra … Maskota v podobi lisičke bo spremljala, spodbujala, navijala in sodelovala na športnih dogodkih. Več informacij na spletni strani KŠTM in FB dogodku Sevnica giba z lisičko 2022.

S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Vesele praznike!

20.02.2020 | Sporočilo

Ribja jed na domačem krožniku

07.05.2020 | Redakcija

Mavzoleju povrnili sijaj