Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevnica ima dvojno državno prvakinjo v tenisu 2022

Objavljeno: Torek, 18.01.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
UnaGrubesicVodoravna

Una Grubešič in trener Gregor Ficko

Una Grubešič, članica Teniške Akademije Gospod Ficko (GFTA), že dalj časa opozarja nase in na svoje uspehe. Mlada tenisačica je 14. januarja to potrdila z dvojnim državnim naslovom na zimskem državnem teniškem prvenstvu za deklice in dečke do 12 let, ki je potekalo v Mariboru.

V konkurenci deklic je bilo v žrebu 64 mest za deklice, Una pa je na poti do finala oddala le "skromnih" 5 iger. Odpor ji je nudila šele v finalu trenutno najbližja in edina resnejša konkurentka v Sloveniji Sara Kovačevič iz Ljubljane, ki jo je Una v finalu premagala z rezultatom 2:6, 6:2, 6:2.

Una Grubešič je trenutno v Sloveniji z velikim naskokom vodilna igralka v tej kategoriji in se bo pričela resneje spogledovati z mednarodno konkurenco do 12 in 14 let, da bo lahko obdržala visok nivo igre ter motivacijo za nadaljnje delo. S tem uspehom je tenisačica še povečala prednost na slovenski jakostni lestvici do 12 let in z velikim naskokom zaseda 1. mesto v državi ter si tako že močneje utrdila svoj položaj v slovenski reprezentanci do 12 let, ki jo sestavljajo tri najboljše igralke v državi, ki bodo v sezoni 2022 zastopale Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih. S Saro Kovačevič sta osvojili tudi naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic, kjer pa nista do osvojitve naslova oddale niti enega niza.

Vir: GFTA

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte