Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški karateisti osvojili tri bronaste medalje in tri 5. mesta

Objavljeno: Ponedeljek, 30.11.-0001    Rubrika: Ostali športi
Sevniški karateisti osvojili tri bronaste medalje in tri 5. mesta

Na državnem prvenstvu v karateju do 21 let v Žalcu je nastopilo 483 tekmovalcev iz 51 klubov. Med osvajalce medalj so se vpisali tudi sevniški mladi karateisti, člani KK Hypo, ki so osvojili tri bronaste medalje in tri 5. mesta. Nik Jazbec je osvojil bron v športnih borbah med mlajšimi dečki + 45 kg, Marja Zidarič med mlajšimi članicami v borbah + 60 kg in Lino Šalamon med mlajšimi člani + 78 kg.

Za las pa je medaljo zgrešil najobetavnejši mladi karateist Matej Budna, ki je med starejšimi dečki - 45 kg osvojil nehvaležno 5. mesto. V katah posamezno sta v kategoriji mlajših mladincev in mladink nastopila Lino Šalamon in Marja Zidarič in za las zgrešila medaljo.

Tamara Grčar bronasta v borbah, ženski kata team peti

Članice Karate kluba HYPO iz Sevnice so se v nedeljo 24. maja udeležile 11. mednarodnega karate turnirja Bohinj open 2009. Na tekmovanju, kjer je nastopilo več kot 300 tekmovalcev in tekmovalk iz 31 klubov iz Slovenije, so nastopile tudi  mlajše članice Karate kluba HYPO Tamara Grčar, Patricija Trefalt in Špela Štojs. Tamara Grčar je v športnih borbah v konkurenci kadetinj osvojila 3. mesto, katašice Tamara Grčar, Patricija Trefalt in Špela Štojs pa so osvojile nehvaležno 5. mesto. Prav tako pa so dekleta opravila soliden prikaz kate v svoji kategoriji, kjer pa je bila konkurenca bistveno premočna za vidnejši rezultat.

« Nazaj na seznam