Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški balinarji počastili praznik KS Sevnica

Objavljeno: Torek, 16.06.2020    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Sevniski balinarji

Udeleženci balinarskega turnirja v počastitev sevniškega občinskega praznika

Balinarji sevniškega balinarskega kluba »Hrasti« so že tretje leto zapored organizirali interni klubski turnir balinarskih dvojk, ki je bil posvečen praznovanju KS Sevnica.

V začetku maja leta 2018 so sevniški balinarji pridobili hišico, ki jim zagotavlja najnujnejše klubske prostore za normalno odvijanje balinarske dejavnosti. Takratne otvoritve se je udeležil župan Srečko Ocvirk in predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar. Na otvoritvi so sprejeli odločitev, da bodo vsako leto v času praznovanja sevniškega krajevnega praznika organizirali interni turnir balinarskih dvojk. To odločitev tudi izvajajo, vendar zaradi vremenskih prilik in drugih razlogov (koronavirus) prilagajajo dan izvedbe turnirja vremenu. Turnir obogatijo tudi s klubskim piknikom.

Letos so turnir izvedli v četrtek, 11. junija 2020. V lepem sončnem dopoldnevu se je zbralo 19 balinarjev, ki so se razdelili po vnaprej dogovorjenih kriterijih na 8 ekip. Dogovorjeni kriteriji določajo, da se dvojke oblikujejo po KS občine Sevnica oziroma prebivališčih igralcev v posamezni KS ali delu mesta oziroma občine Sevnica. Zaradi številčnosti dvojk je bil igralni čas 50 minut. Sistem igranja je tekel po pokalnem (cup) sistemu. Po zanimivih in presenetljivih rezultatih je zmagala ekipa KS Krmelj (Jaklič, Dornik), pred Dobravo Sevnica (Ernestl, Gorišek) in ekipo KS Boštanj (Perc, Weiss). Prve tri dvojke so prejele za osvojena mesta medalje.

Sevniški balinarji pričakujejo postopno izboljševanje pogojev balinanja (pokritje igrišča) in predvsem priključitev čim večjega števila občanov vseh starosti k balinarjem, saj je ta šport – rekreacija v teh razmerah zelo primeren.

F. Ernestl
« Nazaj na seznam