Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški karateisti na tekmovanju v Novem mestu

Objavljeno: Ponedeljek, 03.02.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC_5754
Na 2. Mednarodnem Kempo Arnis Kyokushinkai open turnirju v kontaktnem karateju, ki ga je organiziral Karate klub Ryukyu Kempo Slovenija, je nastopilo 170 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške. Turnirja so se udeležili tudi naši mladi Kyokushinkai karateisti Kluba borilnih veščin Sevnica.

Nina, Žak, Maksimiljan, Gašper, Ivana, Aljaž, Anže, Matic in Tadej so svoj nastop v borbah polnega kontakta v disciplini Kumite K.O. kronali s 4 medaljami. Z malo več športne sreče in zbranosti pa bi bil uspeh lahko še večji. Srebrno medaljo so osvojili Anže KERMC, Žak CESAR in Nina PASKVALE, bronasto pa Aljaž RUTAR. Odlično in nehvaležno peto mesto so osvojil Maksimiljan STOPAR, Tadej BOŽIČ, Ivana ĆERIĆ in Matic GRILC, Gašper  SLADIČ pa je osvojil 8. mesto. Naši borci kontaktnega karateja so bili brez izjeme več kot odlični, še posebej pa se je izkazal naš najmlajši Žak, ki je kot debitant po treh superiornih zmagah klonil šele v zadnji sekundi finalne borbe proti izkušenejšemu hrvaškemu tekmecu.
 
Kljub svoji mladosti in tekmovalni neizkušenosti so naši borci na borišču dali vse od sebe. Borili so se do zadnje sekunde izteka borbe. Vsem iskrene čestitke za odlične nastope in atraktivne borbe. Klub borilnih veščin Sevnica se zahvaljuje Občini Sevnica, podjetju Tanin Sevnica in podjetju KOOP trgovini iz Brežic, ki so omogočili nastop našim mladim Kyokushinkai borcem.
 
Pregled uvrstitev naših borcev in bork v Kumite KO:
2.mesto CESAR Žak, ml. dečki -25 kg
2.mesto PASKVALE Nina, ml. deklice -35 kg
2.mesto KERMC Anže, ml. kadeti -40 kg
3.mesto RUTAR Aljaž, star. dečki -35 kg
5.mesto STOPAR Maksimiljan, star. dečki -35 kg
5.mesto ĆERIĆ Ivana, star. deklice -40 kg
5.mesto GRILC Matic, star. kadeti -60 kg
5.mesto BOŽIČ Tadej, star. kadeti -50 kg in
8.mesto SLADIČ Gašper, star. dečki -45 kg
 
Poročal: KBV Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»