Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniki karatlon

Objavljeno: Petek, 03.06.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Sevniski Karatlon 2022  (17)

V spodnji telovadnici OŠ Sava Kladnika Sevnica so se odvijale zanimive športne aktivnosti v okviru projekta Slovenija giba.

Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta ’Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti’ v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

Sevniski Karatlon 2022  (2)

Sevniški Karatlon je bil namenjen otrokom, starim od 4 do 11 let.

Slovenija v gibanju je vseslovenski program Športne unije Slovenije z namenom povezovanja in podpore organizatorjev športno rekreativnih prireditev in vadb, promocije njihovih dogodkov in spodbujanja gibanja med različnimi generacijami. Projekt se izvaja na nacionalni ravni skozi celo leto, rekreativci lahko izbirajo med širokim naborom različnih prireditev v spletnem koledarju Slovenija v gibanju. Z izvedbo različnih športnih aktivnosti si prizadeva za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost.

SEVNIŠKI KARATLON

Sevniski Karatlon 2022  (3)

Udeleženke in udeleženci so za uspešno premagane ovire na Karatlonu v organizaciji KBV Sevnica prejeli diplomo in medaljo.

V ponedeljek, 30. maja 2022, je Klub borilnih veščin Sevnica v sodelovanju s Športno unijo Slovenije v okviru projekta ’Slovenija v gibanju – veter v laseh – s športom proti zasvojenosti’ organiziral tradicionalni ’Sevniški KARATLON – pozdrav poletju’, in sicer športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, ki so jim bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljajo v karateju. Zaradi večjega števila prijavljenih je organizator razdelil udeležence Karatlona v dve starostni skupini: najprej so se v Karatlonu preizkusili otroci, stari 4 do 7 let, uro kasneje pa še osnovnošolci nižjih razredov, starih do 11 let.

Ob zaključku sevniškega KARATLONA so vsi udeleženci od organizatorja prejeli praktične nagrade, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije, vodstvo Kluba borilnih veščin Sevnica pa je vsakemu udeležencu za uspešno premagane ovire podelilo še diplomo in medaljo. Veselje otrok je bilo nepopisno! Vidimo se na naslednjem sevniškem KARATLONU decembra 2022. S športnimi pozdravi!

Vir: KBV Sevnica

#povezujemoposavje

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte