Časopis za pokrajino Posavje
20.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški karatlon

Objavljeno: Petek, 23.12.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC_8748
Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. 

Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost."
DSC_8819

 
V sredo 21.decembra 2022 je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni «Sevniški KARATLON – pozdrav zimi« športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in rekviziti, ki jih uporabljajo v Karateju.
 
Ob zaključku sevniškega KARATLONA so vsi udeleženci od organizatorja prejeli praktične nagrade, ki jih je prispevala Športna unija Slovenije. Vodstvo Kluba borilnih veščin Sevnica pa je vsakemu udeležencu za uspešno premagane ovire podelila še diplomo in medaljo ter dodala malo sladkih in sadnih dobrot.
Veselje otrok je bilo nepopisno!
 
Se vidimo na naslednjem sevniškem KARATLONU junija 2023.
 
S športnimi pozdravi!
 
Vir: KBV Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»