Časopis za pokrajino Posavje
27.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški karatlon in Pernica karate open

Objavljeno: Ponedeljek, 21.06.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSC_6545
Športna unija Slovenije že od leta 1996 na različnih koncih Slovenije v okviru projekta Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti in v sodelovanju z lokalnimi partnerji organizira športno-družabne prireditve in večdnevne dogodke, katerih namen je promocija športne dejavnosti kot zdravega in zabavnega načina preživljanja prostega časa in kot alternative vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. 

Prizadeva si za širitev ljubezni do športa in kroga redno aktivnih s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni, hkrati pa dvigniti ozaveščenost o negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti in pozitivnih učinkih športne aktivnosti. Vrednote, ki jih z ljubeznijo do športa širi, so: zdrav in pozitiven pogled na življenje, veselje, ekipni duh, pripadnost, vztrajnost, disciplina, zdrava zabava, spoštovanje in delavnost."
DSC_6794

 
V petek 18. junija 2021 je Klub borilnih veščin Sevnica, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, v okviru projekta SLOVENIJA v GIBANJU - VETER v LASEH – s športom proti zasvojenosti, organiziral tradicionalni «SEVNIŠKI KARATLON – pozdrav poletju« športno rekreativno srečanje za najmlajše. Namen športnega srečanja je  bilo aktivno vsestransko gibanje, spoznavanje novih vadbenih elementov, razvijanje motoričnih sposobnosti in druženja med sovrstniki. Otroci so morali premagovati najrazličnejše ovire, katerim so bile dodane tudi naloge z elementi in prvinami  Karateja. Športno rekreativnega srečanja se je udeležilo večje število predšolskih otrok starih od 4 - 6 let in osnovnošolcev starih od 7 – 10 let.
 
Ob zaključku karatlona je organizator KBV Sevnica vsem udeležencem za uspešno premagane ovire podelil diplome.
 
Vidimo se na naslednjem sevniškem karatlonu decembra 2021.
 
S športnimi pozdravi!
 
»Slovenija v gibanju je vseslovenski program Športne unije Slovenije z namenom povezovanja in podpore  organizatorjev športno rekreativnih prireditev in vadb, promocije njihovih dogodkov in spodbujanja gibanja med različnimi generacijami. Projekt se izvaja na nacionalni ravni skozi celo leto, rekreativci lahko izbirajo med širokim naborom različnih prireditev v spletnem koledarju Slovenija v gibanju.«

WUKF -  PERNICA KARATE OPEN 2021
 
200387326_2946125019039540_7357715092736632538_n
Letošnji prvi del tekmovalne sezone v karateju smo uspešno zaključili še z nastopom na Pernica karate open pod organizacijo WKSA zveze Slovenije. Na omenjenem tekmovanju sta barve Kluba borilnih veščin Sevnica uspešno zastopala Maksimilijan Stopar in Tilen Požun, ki sta v katah posamezno osvojila zlato in srebrno medaljo.  Iskrene čestitke obema mladima tekmovalcema. Spremljal ju je trener Marko Stopar.

Vir: KBV Sevnica
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

26.11.2020 | Redakcija

Ribe so lovile v vrečo iz jute

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!