Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški kolesarji na dirkah doma in v Italiji

Objavljeno: Sreda, 24.04.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Sevniški kolesarji na dirkah doma in v Italiji

Grega Podlesnik (desno), član KD Tanin Sevnica, je z vožnjami dokazal, da se prebija v sam vrh slovenskih kolesarjev.

Kolesarji KD Tanin Sevnica so se v nedeljo, 21. aprila, v Dragatušu v občini Črnomelj v Beli krajini udeležili tretje kolesarske dirke v letošnji sezoni za Pokal Slovenije. V ponedeljek, 22. aprila, so nastopili v Italiji.

 

Najmlajši Grega Muhič je v svoji kategoriji dečkov skupine C v nedeljski borbeni vožnji zasedel 5. mesto. V izjemni konkurenci mlajših mladincev, kjer so nastopili vsi najboljši slovenski mladinci, je Grega Podlesnik zasedel 6. mesto v času zmagovalca ter s tem uspehom prišel v ožji izbor selektorja Mihe Koncilje za prvomajski nastop na težki etapni dirki na Češkem. Leon Klopčič je prikolesaril v cilj 13.

V ponedeljek je mlajše mladince čakala izjemna konkurenca skoraj stotih sodelujočih na dirki v italijanskem Vardianu, kjer je Grega Podlesnik zasedel 14. mesto v času zmagovalca in bil tretji med slovenskimi kolesarji, s čimer se je še bolj približal nastopu za državno reprezentanco na Češkem. Leon Klopčič je zasedel 30. mesto, začetnik Klemen Jančič pa 40. Čestitke vsem.

Vir: KD Tanin Sevnica
« Nazaj na seznam