Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški praznik športa z razglasitvijo najboljših

Objavljeno: Petek, 24.03.2023    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Sportnik 2022 (31)

Najboljši sevniški športniki in športnice v družbi župana, predsednika Športne zveze Sevnica, športnega funkcionarja in dolgoletnega člana Rokometne zveze Slovenije ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport

V včerajšnjem zgodnjem večeru se je v Kulturni dvorani Sevnica odvijala prijetno zasnovana že tradicionalna športna prireditev, na kateri so razglasili najboljše posameznice in posameznike, klube in društva za dosežke na športnem področju. Osrednji gost in slavnostni govornik je bil minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, navzoče pa sta nagovorila tudi sevniški župan Srečko Ocvirk in predsednik Športne zveze Sevnica Miran Grubenšek.

PREJEMNIKI POSEBNEGA PRIZNANJA ŠPORTNE ZVEZE SEVNICA

Sportnil leta, 2023 (140)

Rokometaš Blaž Janc, ki je postal športnik leta, se je zahvalil za priznanje prek videopovezave.

Predsednik Športne zveze Sevnica Miran Grubenšek, športni funkcionar in dolgoletni član Rokometne zveze Slovenije ter namestnika generalnega sekretarja in direktorja za področje športa Uroš Mohorič in sevniški župan Srečko Ocvirk so podelili sedem posebnih športnih priznanj za leto 2022.

Posebno športno priznanje za športno potezo leta je prejel član Društva borilnih veščin Ippon Sevnica Aleks Švelc s Šmarčne, ki je lanskega 7. maja na tekmovanju slovenskega pokala v ju-jitsu za kadete in mladince v sevniškem športnem domu nasprotniku ponudil roko, ko mu je spodrsnilo in je padel. S to potezo je nasprotniku omogočil, da sta nadaljevala borbo z enakimi izhodišči. Na koncu je Aleks borbo izgubil in osvojil srebrno medaljo, a njegova športna poteza ni ostala neopažena – lanskega 3. novembra mu je Evropsko fair play gibanje podelilo nagrado, sevniški župan pa mu je podelil listino Občine Sevnica.

Posebno športno priznanje je prejel častni član Kluba borilnih veščin Sevnica Rajko Bončina z Loga, ki je pomembno vplival na razvoj sevniškega karateja. 8. junija 2019 je še dodatno potrdil svoje znanje, saj je uspešno opravil izpit za mojstra karateja 4. dan.

Posebno športno priznanje za leto 2022 je prejel tudi Veteranski rokometni klub Sevnica, ki je začel z delovanjem leta 1999 in v svojih vrstah povezuje bivše rokometaše. Ti se tedensko dobivajo na rekreaciji igranja rokometa, obiskujejo veteranske rokometne turnirje v Sloveniji in tujini. Mnogi so še vedno aktivni trenerji, volonterji v Rokometnem klubu Sevnica in s svojimi izkušnjami volontersko pomagajo pri vzgoji mladih rokometašev.

Posebno športno priznanje je prejel Ludvik Cvirn iz Sevnice, ki je že več kot 50 let član in več kot 40 let tajnik ŠK Milan Majcen Sevnica ter šahovski mentor neštetim mlajšim generacijam. Vrsto let je ne samo tekmoval, pač pa tudi organiziral in kot sodnik sodil na šahovskih prireditvah za invalide tako na občinskem kot tudi na državnem nivoju

Za 25-letno delovanje je posebno športno priznanje prejel tudi Judo klub Olimpija – Krmelj, ki je svoja vrata odprl junija 1997 in postal pomemben klub tako v regiji kot tudi v državi.

Med prejemniki posebnega športnega priznanja za leto 2022 je še Inna Toropejeva iz Krmelja, ki vse od ustanovitve Judo kluba Olimpija – Krmelj vodi programe usmerjevalnega športa za otroke in mladino ter športne rekreacije za mladino in odrasle.

Posebno športno priznanje je prejel še veččlanski Upravni in organizacijski odbor Rokometnega kluba Sevnica, ki mu je uspelo, da se je v zadnjih štirih letih klub zelo razvil in postal najštevilčnejši rokometni klub po številu selekcij v Sloveniji, ekipe pa dosegajo tudi odlične rezultate na državnem nivoju.

PRIZNANJE ZA PERSPEKTIVNO MLADO ŠPORTNO EKIPO

Sportnik 2022 (27)

Atletinja Lea Haler je športnica leta 2022 v občini Sevnica.

Prejemniki priznanja za perspektivno mlado športno ekipo so postali pod vodstvom trenerja Tomaža Blatnika Kiara Blatnik, Ajda Budna in Rok Gracer. Kiara in Ajda dosegata najvišje stopničke na državnih tekmovanjih v atletiki. Rok, ki je bil doslej uspešen na tekmovanjih na 65 ccm motorju, nadaljuje v novi sezoni nove podvige s 85 ccm motorjem. Vsi trije so člani Športnega društva Blanca.

Priznanje za perspektivno mlado športno ekipo so prejele tudi starejše deklice Rokometnega kluba Sevnica, ki dosegajo vrhunske športne rezultate, s svojim delom in pripadnostjo pa so že sedaj vzor tako mlajšim kot starejšim generacijam ter postavljajo nove temelje za razvoj ženskega rokometa v občini Sevnica.

ŠPORTNA EKIPA LETA

Naziv športne ekipe leta 2022 so osvojili člani Kluba malega nogometa Sevnica, ki so v lanskem letu v 2. državni futsfal ligi osvojili naslov prvakov in s tem 1. mesto in s tem so se v letošnjem letu uvrstili v 1. slovensko futsal ligo.

ŠPORTNIK LETA

Ime športnika leta je ponovno osvojil rokometaš Blaž Janc z Loga pri Sevnici, ki je že vrsto let eden izmed največjih športnikov v Republiki Sloveniji. Trenutno je član enega izmed največji rokometnih klubov na svetu – Barcelone, že vrsto let pa je tudi nepogrešljiv člen slovenske moške rokometne reprezentance.

ŠPORTNICA LETA

Športnica leta 2022 je postala atletinja Lea Haler iz Sevnice, ki ji je v lanskem letu uspelo doseči normo za svetovno prvenstvo in tako je v Kolumbiji na 1500-metrski tekaški stezi tekla z najboljšimi na svetu. Je članica Atletskega društva Mass Ljubljana, kamor je prestopila iz Atletskega društva Kladivar Celje.

Živahen spremljevalni program, ki ga je povezovala dijakinja brežiške gimnazije Lara Lisec, je z v uvodnem delu zapeto himno obogatila Julija Brce z OŠ Boštanj in v nadaljevanju s pevskim nastopom Alen Zabasu in Sara Praznik, s plesom pa boštanjska šolska plesna skupina pod vodstvom mentorice Eve Ševerkar in brežiško plesno društvo Imani.

S. R., foto: S. R., N. M.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

27.06.2021 | Redakcija

Življenje v vodi in ob njej

17.02.2023 | Bralci pišejo

​Včeraj in danes Blagovnice Brežice