Časopis za pokrajino Posavje
18.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sezona ADA badminton lige zaključena, naslednje leto zaključni turnir v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 10.06.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
FB_IMG_1560161051934
Za nami je finale ADA badminton lige v sezoni 2018/2019. V celotni sezoni je nastopilo več kot 300 tekmovalcev iz 60 klubov oziroma osmih držav. Velik pečat ligi je že 4. sezono po vrsti pustil tudi turnir bratstva in enotnosti v organizaciji BK Pišece, ki je letos potekal konec meseca januarja.

Naslednja sezona se prične 21. 9. 2019 v Opatiji, konča pa v Brežicah, kjer bo zaključni turnir sezone. To bo tako za klub iz Pišec kot za sam kraj velik zalogaj, česar se v organizacijskemu odboru zavedajo že sedaj.

Po besedah direktorja lige Tadeja Škofa je končana še ena lepa sezona lige s kar nekaj spremembami in napredki. Tudi za novo sezono je vodstvo lige pripravilo nekaj sprememb, ki so osnova za napredek lige.

Na finalu lige v športni dvorani Zetra v Sarajevu, kjer so bile leta 1984 ZOI, je svoj prvenec doživel David Ilinčić, ki je v kategoriji moški posamezno D osvojil prvo mesto. Enej Janjanin je obstal v četrtfinalu, medtem ko je Gregor Stermecki obstal v skupini. Toni Hotko je skupaj z Matijo Hranilovićem (BK Međimurje) v kategoriji moške dvojice A osvojil tretje mesto.

Na podelitvi za sezono 2018/19 ADA lige je Enej Janjanin osvojil skupno tretje mesto in Toni Hotko v kategoriji moške dvojice A četrto mesto. Ostalih devet igralcev iz Pišec se je uvrstilo nekje na sredino razpredelnice.

Konec sezone v badmintonu pripada zaključnemu turnirju na otoku Murter, kjer klub iz Pišec skupaj z BK Flex Zagreb organizira badminton turnir s piknikom.

Vir: Badminton klub Pišece
« Nazaj na seznam